Oraşul Victoriei - Salman Rushdie

Oraşul Victoriei - Salman Rushdie
Preț: 75,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-9694-9
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 352

DESCRIERE

Oraşul Victoriei - Salman Rushdie
 
... este povestea de proporţii epopeice a unei femei care dă naştere unui imperiu fantastic, ce va sfârşi prin a o distruge. La finalul unei bătălii lipsite de însemnătate dintre două regate din sudul Indiei secolului al XIV-lea, de-acum căzute în uitare, o fetiţă de nouă ani este martora unei teofanii care va schimba cursul istoriei.
 
După ce asistă copleşită de durere la sinuciderea mamei ei, şi în urma hierofaniei, Pampa Kampana ajunge să fie locuită de zeiţa Parvati. Conferindu-i puteri peste capacitatea omenească de înţelegere, zeiţa îi spune fetei că va juca un rol crucial în ridicarea unui mare oraş numit Bisnaga – Oraşul Victoriei –, o adevărată minune a lumii. Dând viaţă oraşului şi locuitorilor acestuia, Pampa Kampana încearcă să ducă la îndeplinire menirea pe care i-a rânduit-o Parvati: să le confere femeilor putere egală cu cea a bărbaţilor, într-o lume patriarhală.
 
Dar toate poveştile se îndepărtează în cele din urmă de cel care creează, iar Bisnaga nu face excepţie. Splendid scris sub forma traducerii unei epopei antice, Oraşul Victoriei este o saga despre iubire, aventură şi mit ce devine prin ea însăşi un testament al puterii întemeietoare a povestirii.
 
„Orașul Victoriei este un roman colosal și profund, ambițios și sclipitor. Fiecare pagină e plină de magie, fiecare pagină este extraordinară. Ca orice operă de artă importantă, nu seamănă cu niciun alt roman de care-mi amintesc. O realizare semnificativă a unuia dintre marii noștri scriitori în viață.” (Michael Cunningham)
 
„Imperiul Vijayanagara, sursa de inspirație a romanului, cuprindea, în secolele XV-XVI, cea mai mare parte din sudul Indiei. Dintr-o perspectivă, acesta a constituit solul fertil al lumii moderne globalizate, un rai pentru dezvoltarea artelor și a ideilor noi, dar și un centru de putere care întreținea schimburi economice și culturale cu China și Veneția. Din altă perspectivă, a fost un loc măcinat de intrigi, de războaie și de lovituri de palat. Ceea ce înseamnă că a încorporat totul: nobilul și vulgarul, progresul și regresul, paradisul hindus Svarga îngemănat cu perfidul King’s Landing din Game of Thrones. Orașul Victoriei e bine înrădăcinat în acest pământ. Rushdie ne oferă o Mahabharata alternativă și ticluiește din rămășițele istoriei un adevărat mit fondator.” (The Guardian)

CUPRINS:

Partea întîi. Naşterea
Partea a doua. Exilul
Partea a treia. Gloria
Partea a patra. Căderea
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Beletristica/Literatura Initiatica

Created in 0.0493 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.