Omul modern in cautarea sufletului

Omul modern in cautarea sufletului
-8,2%
Preț: 45,00 lei
49,00 lei (-8,16%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-606-40-1105-3
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 274

DESCRIERE

Omul modern in cautarea sufletului - Carl Gustav JUNG
 
... considerata de multi drept una dintre cele mai importante carti din domeniul psihologiei, Omul modern in cautarea sufletului este o introducere cuprinzatoare in opera lui Carl Gustav Jung. Lucrarea de fata acopera o gama larga de subiecte, precum psihologia, gnosticismul, teosofia, filosofia orientala si spiritualitatea, in general.
 
Prima parte a cartii trateaza analiza viselor in aplicarea sa practica, problemele si scopurile psihoterapiei moderne, precum si teoria jungiana a tipurilor psihologice. Sectiunea de mijloc abordeaza convingerile lui Jung despre etapele vietii si despre omul arhaic. De asemenea, el pune in contrast propriile teorii cu cele ale lui Sigmund Freud. Spre finalul cartii Jung discuta despre psihologie si literatura si dedica un capitol postulatelor de baza ale psihologiei analitice. Ultimele doua capitole sunt destinate problemei spirituale a omului modern dupa Primul Razboi Mondial. El o compara cu inflorirea gnosticismului in secolul al II-lea si investigheaza modul in care psihoterapeutii sunt precum clerul.
 
Carl Gustav Jung (1875-1961), psihiatru elvetian, este fondatorul psihologiei analitice si initiatorul conceptelor de inconstient colectiv, complex, anima, animus, umbra, introvert, extravert, imaginatie activa etc. Operele complete i-au fost traduse integral la Editura Trei, unde au mai aparut si insolita Carte Rosie, Analiza viselor, Corespondenta Freud-Jung si Viziuni (I-II).
 
”Marile inovatii nu vin niciodata de sus, ci intotdeauna de jos, dupa cum pomii nu cresc niciodata din cer in jos, ci doar din pamant in sus, chiar daca odata semintele lor au cazut din cer. Zguduirea lumii noastre si zguduirea constiintei noastre sunt unul si acelasi lucru. Totul devine relativ si de aceea indoielnic.”
 
”Interesul pentru psihologie din vremurile noastre asteapta ceva din partea sufletului, ceva ce lumea exterioara nu-i poate oferi, neindoios, ceva ce religiile noastre ar trebui sa contina, dar nu contin sau nu mai contin, sau nu mai contin pentru omul modern. Pentru omul modern religiile nu mai par a veni din interior, drept ceva pornit din suflet, ci au devenit piese de inventar ale lumii din afara. Niciun spirit supranatural nu-l poate patrunde prin revelatii interioare, caci el cauta sa-si aleaga religia si convingerile, imbracandu-le ca pe niste vesminte de sarbatoare, pentru ca, mai apoi, sa le dezbrace ca pe niste haine uzate.” CARL GUSTAV JUNG

CUPRINS:
 
Aplicabilitatea practică a analizei viselor,
traducere de Daniela Ștefănescu.
 
Problemele psihoterapiei moderne,
traducere de Daniela Ștefănescu.
 
Telurile psihoterapiei,
traducere de Daniela Ștefănescu.
 
Problema tipurilor în psihopatologie,
traducere de Viorica Nişcou
 
Răscrucea vieții,
traducere de Viorica Nişcou
 
Opoziția dintre Freud și Jung,
traducere de Daniela Ștefănescu
 
Omul arhaic,
traducere de Adela Motoc și Christiana Ștefănescu
 
Psihologie și literatură,
traducere de Gabriela Danțiş
 
Problema fundamentală a psihologiei actuale,
traducere de Viorica Nişcou
 
Problema sufletului la omul modern,
traducere de Adela Motoc și Christiana Ştefănescu
 
Despre relaţia dintre psihoterapie și asistența spirituală,
traducere de Viorica Nişcou

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0349 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.