Omul in cautarea sensului vietii

Omul in cautarea sensului vietii
Preț: 28,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069800508
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 176

DESCRIERE

Omul in cautarea sensului vietii - Viktor Frankl
 
... este una dintre marile cărţi ale epocii noastre. In mod normal, dacă fntr-o carte există un singur pasaj, o singură idee suficient de puternică încât să schimbe viaţa cuiva, atunci cartea aceea merită citită, recitită şi-şi merită pe deplin locul într-o bibliotecă. Cartea de faţă conţine mai multe asemenea pasaje.
 
In primul rând, e o carte despre supravieţuire. Ca mulţi alţi evrei germani şi est-curopeni care in anii 1930 credeau că sunt in siguranţă, Frankl a fost azvârlit in reţeaua nazistă, de lagăre de concentrare şi de exterminare. Miraculos, dar a supravieţuit, ca un tăciune scos din foc", cum spune fraza biblică (si cele povestite in cartea de faţă fac mai puţin referire la suferinţele şi pierderile indurate, cât la sursa voinţei sale de supravieţuire.
 
De mai multe ori pe parcursul cărţii, Frankl il citează in deplin acord pe Nietzsche, spunând: Cel care are un De Ce pentru care să trăiască, va suporta orice Cum". Ii descrie foarte emoţionant pe prizonierii care şi-au pierdut voinţa de a trai şi orice urmă de speranţă, aceştia fiind, in consecinţă, primii care au murit. Nu au murit atât din pricina lipsei alimentelor şi medicamentelor, cât a speranţei şi a unei motivaţii.
 
Prin contrast, Frankl a rămas în viaţă şi a menţinut vie speranţa cu ajutorul gândurilor despre soţia sa şi a nădejdii de-a o mai vedea o dată, dar şi imagindu-si ca intr-o zi, dupa razboi, va avea sansa sa conferentieze despre lectiile psihologice invatate in experienta Auschwitz.
 
Teribila cum a fost, experienta de la Auschwitz i-a cimentat una din ideile lui esentiale: viata nu este in primul rand o cautare a placerii, asa cum credea Freud, ori a puterii, cum a sustinut Adler, ci o cautare a sensului. Mai departe Frankl a identificat trei posibile surse ale sensului: munca (a face ceva cu sens), iubirea (grija fata de o alta persoana) si curajul in momentele dificile...
 
CUPRINS:
 
Cuvant inainte
Prefaţa ediţiei din 1992    
I. Experienţe într-un lagăr de concentrare
II. Logoterapia pe scurt    
Post-scriptum la ediţia din 1984
Pledoarie pentru optimismul tragic    
Postfaţă
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0254 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.