Ocultism, vrăjitorie și mode culturale. Eseuri de religie comparată

Ocultism, vrăjitorie și mode culturale. Eseuri de religie comparată
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1350-7
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 208

DESCRIERE

Ocultism, vrăjitorie și mode culturale. Eseuri de religie comparată - Mircea Eliade
 
... autorul reia vechi subiecte insuficient cercetate din istoria religiilor sau pune într-o nouă lumină controverse bine-cunoscute. Primele cinci eseuri au fost inițial conferințe și, prin urmare, stilul oral, plin de viață le face deosebit de accesibile ca lectură. Ultimul, scris pentru o revistă de specialitate, este întrucâtva mai tehnic, dar caracterul său erudit nu are decât rolul de a familiariza cititorul cu manifestările unui moment absolut fascinant din istoria experienței religioase.
 
În perioada dominată de triumfurile raționalismului științific, cum socotim succesul extraordinar al unor mișcări oculte precum astrologia sau renașterea vrăjitoriei?
 
Din perspectiva sa de istoric al religiilor, Mircea Eliade arată că astfel de tendințe populare se dezvoltă din rădăcini arhaice și reapar periodic în anumite mituri, simboluri și ritualuri. În cele șase eseuri lucide adunate în acest volum, Eliade dezvăluie semnificația religioasă profundă care se află în centrul multor mode culturale contemporane.

CUPRINS:

1.    Modele culturale şi istoria religiilor                         
2.    Lumea, oraşul, casa
3.    Mitologiile morţii. Introducere   
4.    Ocultul şi lumea modernă   
5.    Câteva observaţii asupra vrăjitoriei europene  
6.    Spirit, lumină şi sămânţă         
Note  
Index 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0260 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.