Oamenii istoriei

Oamenii istoriei
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-400-728-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 224

DESCRIERE

Oamenii istoriei - Margaret MacMillan
 
... autoarea propune o selecție inedită de personalități, unele faimoase, altele mai puțin cunoscute, care și-au lăsat amprenta asupra trecutului. Unele au schimbat cursul istoriei și chiar au dat tonul epocilor în care au trăit. MacMillan analizează conceptul de leadership, așa cum este acesta reprezentat de personaje precum Otto von Bismarck, William Mackenzie King sau Franklin Delano Roosevelt.
 
Observă, de asemenea, cum pot comite unii conducători greșeli enorme, cu consecințe devastatoare, așa cum s-a întâmplat cu Hitler, Stalin sau Thatcher. Richard Nixon și Samuel de Champlain sunt înfățișați ca exponenți ai caracterelor temerare, care și-au asumat riscuri, urmandu‑și cu încăpățânare propriul drum și sfidând adesea societățile din care proveneau.
 
Apoi sunt descriși visătorii, exploratorii și aventurierii, oameni ca Fanny Parkes și Elizabeth Simcoe, care au înfruntat sau ignorat limitările impuse de societățile lor. În cele din urmă, sunt trecuți în revistă observatorii, personaje asemeni lui Babur, fondatorul dinastiei indiene a mogulilor, sau Victor Klemperer, un supraviețuitor al Holocaustului, care a ținut jurnale și memorii ce readuc la viață trecutul.
 
Oamenii istoriei prezintă relația complexă și deosebit de importantă dintre biografie și istorie, indivizi și epocile în care au trăit.
 
CUPRINS:
 
1.    Persuasiune şi arta leadershipului
2.    Hybris
3.    Cutezătorii
4.    Curiozitatea
5.    Observatorii
Note bibliografice
Bibliografie şi lecturi suplimentare
Permisiuni de publicare
Mulţumiri
Note despre terminologie
Indice
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0263 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.