O viaţă ce merită trăită

O viaţă ce merită trăită
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-2053-6
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 272
Categoria: Filozofie

DESCRIERE

O viaţă ce merită trăită - Miroslav Volf, Matthew Croasmun, Ryan McAnnally-Linz
 
Ce face ca o viață să fie bună? – o întrebare inerentă condiției umane, adresată de oameni din generații, profesii și clase sociale diverse și de către toate școlile de filosofie și teologie. Aceasta este întrebarea cu care ne confruntăm toți, în timp ce încercăm să ne dăm seama cum trebuie să trăim ca să înțelegem sensul și scopul adevărat al vieții.

Miroslav Volf, Matthew Croasmun și Ryan McAnnally-Linz predau cel mai apreciat curs din programul de științe umaniste al Universității Yale: Life Worth Living. Pornind de la acest curs, cartea de față ne îndeamnă, însoțindu-ne pas cu pas cu sfaturi practice, să explorăm ce înseamnă să trăiești o viață plină. Bazându-se pe o selecție bogată de texte religioase, filosofice și seculare, O viață ce merită trăită oferă cititorilor puncte de plecare, hărți rutiere și reflecții, pentru ca fiecare să conștientizeze care sunt aspectele în care viața proprie are sens și unde este necesar ca lucrurile să se schimbe. Reflecția asupra vieții, așa cum susțin profesorii de la Yale Miroslav Volf, Matthew Croasmun și Ryan McAnnally-Linz, se află în centrul unei crize cu care se confruntă cultura occidentală, o criză care, arată ei, poate fi ameliorată dacă fiecare întreprinde propria căutare a sensului.

Inspirat din marile religii ale lumii și din figuri seculare impresionant de veridice și curajoase, O viață ce merită trăită este un ghid pentru cea mai presantă întrebare a vieții, cea care ne preocupă pe toți: Cum să trăim?
 
„O viață ce merită trăită este (...) un compendiu de înțelepciune, punctat de întrebări de mare anvergură, singura carte de care ai nevoie pentru a-ți găsi drumul de la locul în care te fli până acolo unde ești chemat să fii." – Kelly Corrigan, autoare de bestsellere NYT, gazda emisiunilor Kelly Corrigan Wonders și Tell Me More de la PBS

„Valoarea acestei cărți rezidă în felul în care comprimă înțelepciunea multor minți și culturi cu privire la întrebările esențiale despre sine, în special despre modul în care eul trebuie înțeles, disciplinat, despre cum poate găsi bucuria, descoperind acea integritate care să fie expresia unei vieți bune. Întrebările sunt vechi de când lumea, dar cartea este eminamente actuală." – Marilynne Robinson, câștigătoare a premiului Pulitzer
 
Miroslav Volf este profesor de teologie la Yale Divinity School și director al Yale Center for Faith & Culture, și a primit în 2002 Grawemeyer Award in Religion pentru Exclusion and Embrace, care a fost numită una dintre cele mai influente o sută de cărți religioase ale secolului XX.
 
Matthew Croasmun este directorul programului Life Worth Living la Yale Center for Faith & Culture, lector în științe umaniste la Yale College și director la Grace Farms Foundation. El este autorul cărților The Emergence of Sin și Let Me Ask You a Question, precum și coautor cu Volf pentru For the Life of the World: Theology That Makes a Difference.
 
Ryan McAnnally-Linz este directorul asociat al Yale Center for Faith & Culture. Este coautor cu Volf al volumelorThe Home of God și Public Faith in Action, considerată cea mai bună carte pe teme de religie din 2016 de către Publishers Weekly. A publicat de-a lungul timpului numeroase articole în Sojourners, The Christian Century și pe blogul The Washington Post Acts of Faith.
 
CUPRINS:

Introducere. Această carte v-ar putea răscoli întreaga viață
 
Partea I. Scufundarea
Ce merită să dorim?
De unde începem?
 
Partea a II-a. Adâncurile
Cui dăm socoteală?
Ce stare de spirit însoțește o viață bună?
Ce trebuie să sperăm?
Cum trebuie să trăim?
 
Partea a III-a. Străfundul
Testul reţetei
Imaginea de ansamblu

Partea a IV-a. Infruntarea limitelor
Când (inevitabil) o zbârcim
Când viața este dureroasă...
... și nu există niciun remediu
Sfârşitul

Partea a V-a. Înapoi la suprafață
13. Se dovedește că avem niște treburi de făcut
Schimbarea este dificilă
Cum facem să dureze
Epilog. Ce contează mai presus de toate
Multumiri
Note

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0399 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.