O scurtă istorie a Rusiei

O scurtă istorie a Rusiei
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-7012-0
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 188

DESCRIERE

O scurtă istorie a Rusiei. De la cneazul Rurik la Vladimir Putin - Mark Galeotti
 
„Rusia este o țară fără granițe naturale, nu are un singur neam sau popor, nici o adevărată identitate centrală. Dimensiunile sale sunt uluitoare – se întinde pe 11 fusuri orare, de la regiunea europeană Kaliningrad până la Strâmtoarea Bering, aflată la doar 82 de kilometri de Alaska. Dacă ne mai gândim și că multe dintre regiunile sale sunt greu accesibile, iar populația este izolată, toate acestea ne ajută să explicăm de ce menținerea controlului central a fost o adevărată provocare și de ce pierderea acestui control asupra țării i-a obsedat pe conducătorii ei.
 
Am întâlnit odată un ofițer KGB (în rezervă) care mi-a spus așa: «Am crezut întotdeauna că e vorba despre totul sau nimic: fie ținem țara cu pumn de fier, fie se va destrăma». Presupun că predecesorii lui, de la ofițerii țariști la primii cneji medievali, aveau cam aceleași îngrijorări – iar demnitarii lui Putin, cu toate progresele comunicațiilor moderne, le au cu siguranță în ziua de azi.“ — MARK GALEOTTI
 
CUPRINS:
 
Introducere
1. „Să căutăm un prinț care să ne conducă“
2. „Pentru păcatele noastre, a venit un trib necunoscut“
3. „Autocrație, cu voia lui Dumnezeu“
4. „Banii sunt artera războiului“
5. „Voi fi autocrată, aceasta este meseria mea“
6. „Ortodoxie. Autocrație. Naționalitate“
7. „Viața devine mai bună, tovarăși, viața devine mai luminoasă“
8. „Rusia s­a ridicat din nou din genunchi“
Mulțumiri
Credite foto
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0275 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.