O scurtă istorie a Angliei - James Hawes

O scurtă istorie a Angliei - James Hawes
Preț: 69,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1410-8
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 272

DESCRIERE

O scurtă istorie a Angliei - James Hawes
 
Într-un uriaș arc de timp de la perioada romană până la Brexit, Hawes ne revelează o Anglie foarte diferită de imaginile standard cu care ne‑am obișnuit. Insula fortăreață, obstinat independentă, edificatoare de parlamente și imperii la scară globală, este străbătută de o străveche linie de falie, anterioară chiar și romanilor; destinul ei nu a fost niciodată legat de cel al vecinilor săi, fie că ne place sau nu; iar în ultimii 1 000 de ani a forjat un sistem de clase ca nicăieri altundeva pe pământ. Probabil că nu a fost niciodată un moment mai oportun să înțelegem Anglia – și nu există ghid mai bun.
 
Fiecare episod din istoria Angliei este marcat de diviziunea geografică și culturală dintre două regiuni – Nord și Sud. În vreme ce de-a lungul secolelor țara încerca să facă față presiunilor externe – cum ar fi romanii colonizatori, populația germanică ce se așezase aici, invadatorii danezi și normanzi – ea se confrunta și cu o bătălie între elita sudică mai privilegiată și populația din nord care a rezistat dominației Sudului.
 
O scurtă istorie a Angliei stabilește legătura dintre aceste conflicte mai vechi și nesiguranța prezentului și viitorului Angliei, aducând în prim-plan aspecte fascinante ale istoriei națiunii.
 
James Hawes și-a făcut studiile la Oxford și la University College London. A conferențiat la Universitățile Maynooth, Sheffield și Swansea. Este autorul a șase romane și al unor lucrări de nonficțiune, printre care se numără și bestsellerul O scurtă istorie a Germaniei, tradus în 20 de limbi și publicat și în română la Editura Trei. Este deopotrivă cunoscut și pentru bogata sa activitate publicistică și aparițiile la diverse posturi de televiziune. În prezent, este conferențiar la Oxford Brookes University, unde predă scriere creativă.
 
CUPRINS:

Cuvânt-înainte

Partea întâi:
De la Cezar la William Cuceritorul
(55 î. e. n.-1087 e. n.)

Partea a doua:
Anglia celor două limbi
(1087-1509)

Partea a treia:
Englezii şi imperiul
(1509-1763)

Partea a patra:
Revoluția Industrială
(1763-1914)

Partea a cincea:
Rămas-bun vulturilor şi trâmbițelor
(1914-2020)

Epilog. Cea mai scurtă istorie a Angliei
Credite foto
Mulțumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0288 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.