O musca in Sfantul Munte

O musca in Sfantul Munte
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 296
Categoria: Religie

DESCRIERE

O musca in Sfantul Munte - Vasilis G. Frangopulos
 
... o călătorie în Muntele Athos – între zidurile sfințeniei îngerești și sub mantia ocrotitoare a Maicii Domnului. O poveste tulburătoare despre depășirea certitudinilor umane și descoperirea Adevărului. O fascinantă căutare lăuntrică, istorisită cu talent, umor și sensibilitate...
 
Fragment din carte:

- Dumnezeu are umor!
- Iertare, nu am auzit. Ai spus ceva, frate?, întrebă surprins tânărul călugăr, care mergea înainte pe holul larg al mănăstirii athonite.
- Cu mine însumi vorbeam, părinte. Nu mă lua în seamă! Şi mai termină cu „frate" ăsta, zici că suntem în Harlem!, îi replică Iorgos cu răceală, care, în timp ce îl urma, simţea cum înăuntrul lui fierbea.
„Auzi, «frate»! De unde şi până unde sunt eu frate cu trântorul ăsta? Am trei fraţi şi toţi muncesc, şi au şi copii! Iar eu lucrez de la cincisprezece ani şi nu m-am ascuns în vreo mănăstire ca să stau de pomană şi să mă droghez cu tămâie!"
- Iar eu ţi-am mai zis că nu sunt preot!, a replicat călugărul cu o politeţe vizibil reţinută.
- Cum zici tu, l-a ironizat Iorgos ostentativ. Călugărul şi-a continuat drumul mâhnit, simţind privirea însoţitorului său ca pe o lovitură de cuţit în spate. îşi pierduse de mult zâmbetul binevoitor cu care îl întâmpinase şi se străduia să nu-şi piardă şi răbdarea. Ispita zilei, sau mai degrabă ispita lunii, avea chip şi nume: e în vârstă de aproape treizeci de ani, îl cheamă Iorgos Papadopoulos şi, din câte se ştie, este noul tâmplar al mănăstirii...
 
Lectura acestei cărți constituie o binefacere atât pentru cititorul familiarizat cu lumea credinței, cât și pentru cei mai puțin apropiați de spațiul Bisericii. Îndeosebi cei care nu s‑ar apropia cu ușurință de o carte cu conținut teologic vor avea neașteptata surpriză a unei lecturi parcurse dintr‑o răsuflare, care te introduce treptat și cu măiestrie într‑o lume plină de frumusețe și taină.

Din paginile cărții, ­dominate de ­dialoguri savuroase, cititorul, mai mult sau mai puțin sceptic, află răspunsuri pertinente și cuceritoare prin firescul și justețea lor la întrebările mereu actuale cu privire la existența lui Dumnezeu, iar cel deja credincios redescoperă un univers pe care îl credea cunoscut, învățând modul de a purta un dialog cu cei care nu îi împărtășesc convingerile.

Această extraordinară carte constituie un prilej pentru fiecare cititor de a trăi propria minune pe tărâmurile credinței.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0319 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.