O minte profunda

O minte profunda
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-973-111-633-4
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 160
Categoria: Religie

DESCRIERE

O minte profunda - cultivarea întelepciunii în viata de zi cu zi - Dalai Lama
 
Poate ca principala diferenta dintre budism si alte religii sta în întelegerea identitatii noastre esentiale. De fapt, existenta sufletului sau a sinelui – idee centrala în hinduism, iudaism, crestinism si islam – este negata în budism. Ba mai mult, credinta într-un "sine" este considerata principala sursa a dificultatilor din viata noastra. Cu toate acestea, o întelegere adevarata a învataturii budiste nu ne îndreapta catre o perspectiva asupra lumii cinica si plina de disperare, care ofera senzatia ca viata nu are niciun sens. Nicidecum. O întelegere veritabila conduce la o fericire autentica pentru individ si
la cea mai mare compasiune pentru ceilalti.
 
În 2003 si în 2007, Dalai Lama a fost invitat la New York pentru a tine o serie de prelegeri despre perspectiva esentiala budista asupra irealitatii sinelui. O minte profunda este rezultatul acelor prelegeri si are rolul de a raspândi constientizarea acestei doctrine esentiale si a utilitatii sale, cu scopul de a avea o viata încarcata de sens si fericita.
 
Pe lânga faptul ca Dalai Lama ofera o expunere completa a învataturilor sale asupra acestor puncte filosofice cheie, el arata cititorilor cum sa integreze aceste învataturi în viata lor cu recomandari în vederea practicii individuale. Doar traindu-le activ vom da acestor învataturi posibilitatea sa produca în noi o transformare autentica a perceptiei pe care o avem despre noi însine si despre viata noastra.
 
O minte profunda este o sursa de întelepciune pentru toti cei dedicati schimbarii lumii prin dezvoltarea propriilor capacitati spirituale, indiferent daca sunt sau nu budisti.
 
CUPRINS:
 
Prefata... 5
Introducere... 9
I. Diversitatea traditiilor spirituale... 11
II. Elemente distinctive ale budismului... 24
III. Budismul - scolile si diviziunile... 33
IV. Cele Patru Adevaruri Nobile... 45
V. Rolul karmei... 50
VI. Identificarea sinelui... 56
VII. Perspectiva scolii Hinayana... 75
VIII. Perspectiva scolii Doar Constiinta... 80
IX. Calea de mijloc... 85
X. Mijloacele juste ale caii... 111
XI. Cum sa practicati... 136
Postfata... 151
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0368 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.