O ISTORIE A SPIONAJULUI DIN TOATE TIMPURILE

O ISTORIE A SPIONAJULUI DIN TOATE TIMPURILE
-7,5%
Preț: 37,00 lei
39,99 lei (-7,48%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 428

DESCRIERE

O ISTORIE A SPIONAJULUI DIN TOATE TIMPURILE - TERRY CROWDY
 
Terry Crowdy, reputat istoric militar, autor al unor apreciate titluri, publicate în numeroase țări, prezintă în această carte o istorie a evoluției spionajului începând din antichitate, de când egiptenii se războiau cu hitiții ori chinezii antici doreau să-și extindă hotarele, continuând cu constituirea rețelelor de informatori și spioni din Europa medievală sau din Imperiile Otoman și Arab, despre rolul agenților secreți din timpul Revoluției franceze și războaielor napoleoniene până la declanșarea Războiului Rece,început în 1947, și ocuparea Irakului de către americani.      
                                                 
El vorbește despre rolul serviciilor secrete, de multe ori decisiv, în colectarea de informații, subliniind complexitatea situațiilor din teren pentru agenții aflați pe teritoriul inamic, în special în statele cu nivel ridicat de civilizație, dezvoltarea noilor tehnologii de spionaj și rivalitatea existentă pe plan mondial dintre diversele rețele.
 
Pentru elaborarea lucrării de față, Crowdy a folosit drept surse de documentare arhivele cel mai bine dotate din lume, reușind în final  să realizeze un text pe cât de atractiv, exprimat într-un stil lejer, coerent, cu accente de umor, pe atât de interesant din punct de vedere al informației oferite.
 
CUPRINS:
 
Introducere
Capitolul 1. În Antichitate.
Capitolul 2. Imperiul Roman şi veacurile întunecate
Capitolul 3. Britannia spionează
Capitolul 4. Spionajul în era rațiunii
Capitolul 5. Vive la Révolution?
Capitolul 6.,, Partea secretă” a lui Napoleon
Capitolul 7. Războiul necivilizat
Capitolul 8. Naşul serviciilor secrete
Capitolul 9. Febra spionajului
Capitolul 10. Pericolul din Est
Capitolul 11. Agenți dubli şi jocuri radio
Capitolul 12. Spionii Axei împotriva Americii
Capitolul 13. Spionii din epoca sovietică.
Capitolul 14. Nu se întrezăreşte niciun final
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0303 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.