O (foarte) scurtă istorie a vieții pe Pământ

O (foarte) scurtă istorie a vieții pe Pământ
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-606-40-1522-8
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 304

DESCRIERE

O (foarte) scurtă istorie a vieții pe Pământ - Henry Gee
 
... la început, Pământul era un loc străin și neprimitor — aflat într-un flux chimic constant, acoperit cu mări învolburate și care își croia relieful prin erupții vulcanice neîntrerupte. În mijlocul acestui haos, a luat naștere viața. Primele organisme vii nu erau decât niște membrane întinse peste golurile microscopice din roci, unde jeturi fierbinți de apă bogată în minerale țâșneau din crăpăturile de pe fundul oceanului.

Aceste oaze de ordine au rafinat treptat generarea de energie, folosind-o pentru a crea mici bule, ca niște mici pumni încleștați, sfidători, împotriva lumii lipsite de viață. Viața pe această planetă a continuat aproape în același fel vreme de milenii, adaptându-se practic la fiecare eșec cu care organismele vii s-au confruntat și cunoscând o înflorire uimitoare, de la acele începuturi timide și până la povestea palpitantă și de necrezut a apariției omului.
 
În O (foarte) scurtă istorie a vieții pe Pământ, Henry Gee face o trecere în revistă a ultimelor 4, 6 miliarde de ani ai vieții pe Pământ cu un entuziasm molipsitor și o impresionantă rigoare științifică. Bazându-se pe cele mai recente descoperiri în domeniu și scriind într-un stil limpede și accesibil, autorul ne spune o poveste revelatoare despre supraviețuire și rezistență, care pune în lumină echilibrul delicat în care viața s-a aflat dintotdeauna.
 
Dr. Henry Gee (n. în 1962) a studiat la Universitățile Leeds și Cambridge. Timp de peste trei decenii a scris articole și a fost editor la revista internațională de știință Nature. Printre lucrările sale, se numără: The Accidental Species: Misunderstandings of Human Evolution, Across the Bridge: Understanding the Origin of the Vertebrates, Deep Time: Cladistics, the Revolution in Evolution, Jacob’s Ladder: The History of the Human Genome, The Science of Middle-earth și A Field Guide to Dinosaurs (scrisă împreună cu Luis V. Rey). Trăiește în Cromer, Norfolk, alături de familia sa și numeroase animăluțe de casă.
 
CUPRINS:
 
1. Un cântec de foc şi gheață
2. Animalele se adună
3. Apare coloana vertebrală
4. Invazia uscatului
5. Ridicați-vă, amniote
6. Triasic Park
7. Dinozauri in zbor
8. Acele mamifere magnifice
9. Planeta Maimuțelor
10. În toată lumea
11. Starşitul preistoriei
12. Trecutul viitorului
Epilog
Lecturi suplimentare
Mulțumiri
Note

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0221 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.