O calatorie spre centrul Pamantului - Jules Verne

O calatorie spre centrul Pamantului - Jules Verne
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786306538065
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 496

DESCRIERE

O calatorie spre centrul Pamantului - Jules Verne
 
La Hamburg, ciudatul și țâfnosul profesor Otto Lidenbrock, geolog și mineralog, descoperă într-un vechi manuscris un mesaj criptat care îl intrigă îndeajuns ca să se pună pe descifrat împreună cu nepotul său Axel, care e mai mult interesat de pupila profesorului, frumoasa Graüben. Potrivit unui vechi învățat islandez, prin craterul vulcanului Snæfell din Islanda se deschide un drum către centrul Pământului! Lidenbrock se entuziasmează numaidecât și-l atrage în această aventură și pe Axel. Cei doi, împreună cu Hans, călăuza islandeză, chiar pleacă spre adâncurile Pământului, iar de acum înainte cititorul va fi uluit de o lume cu totul fabuloasă: o mare internă, o pădure de ciuperci gigantice, vietăți preistorice care se luptă cu ferocitate, minerale și specii necunoscute care fac deliciul pasionaților de paleontologie. Când, epuizați de foame și de sete, cei trei exploratori se așteaptă să piară, suflul unei erupții îi aruncă din nou la suprafață, prin craterul vulcanului Stromboli din Italia!
 
Așa se încheie una dintre extraordinarele călătorii de tip Jules Verne, cu triumful omului de știință și cu o căsătorie, deznodăminte care fac deliciul pasionaților de povești romantice, de aventuri și de știință.
 
Jules Verne (1828–1905), scriitor francez, unic în istoria literaturii universale pentru romanele sale de aventuri în care anticipația științifică joacă un rol foarte important. Colaborarea cu editorul francez Pierre-Jules Hetzel s-a materializat în celebra serie Voyages extraordinaires, alcătuită din peste 60 de romane, dintre care unele au fost ecranizate, dramatizate, adaptate pentru reprezentații de operă sau chiar pentru jocurile pe calculator. Marile romane ale lui Jules Verne: Cinci săptămâni în balon (1863), O călătorie spre centrul Pământului (1864), De la Pământ la Lună (1865), Copiii căpitanului Grant (1867), Douăzeci de mii de leghe sub mări (1869), Ocolul Pământului în optzeci de zile (1873), Căpitan la cincisprezece ani (1878), Doi ani de vacanță (1888), Castelul din Carpați (1863).
 
„Cartea este o extraordinară operă de science-fiction – este, în principiu, despre exploratorii care, dorind să știe ce se află în interiorul Pământului, intră acolo prin vulcanul Snæfell, din Islanda, găsesc lacuri și peșteri de cristal și lucruri minunate, iar apoi, în cele din urmă, sunt aruncați înapoi în atmosferă grație unei enorme erupții.“
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0314 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.