Nutriţia omului, act sacru

Nutriţia omului, act sacru
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc zero
ISBN: 973-87354-6-0
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 234
Categoria: Terapii/Diete

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Toata lumea stie ca nutritia omului este un act vital, adica un gest care-i conditioneaza existenta; nu manânci, nu traiesti!

Actul nutritional uman este de o extrema complexitate, implicând întreaga fiinta a celui ce îl exercita, indiferent de gradul de cultura si civilizatie, antrenând întreaga sa fiziologie al carui fundament îl constituie; el este acela care asigura materialitatea corpului fizic si o buna parte a energeticii corpurilor subtile, care constituie restul structurii umane.

Considerând, cum este firesc, actul nutritional un act sacru, cercul vicios al alimentatiei necorespunzatoare se va sparge treptat sub efectul rezonantei cu divinul si întelegerea va apare. Si odata cu ea si taria necesara pentru a face schimbarile dorite. Se realizeaza astfel conditia minima necesara lui Homo Sapiens de a deveni (sau redeveni) OM.

CUPRINS:

Introducere ... 19

Partea întâi: Condiţiile hrănirii (nutriţiei) umane ... 29

Parametrii comportamentali ai actului nutriţional: ... 29
Cum trebuie să mâncăm? 31
Unde trebuie să mâncăm? ... 36
Când trebuie să mâncăm? ... 36
De câte ori trebuie să mâncăm? ... 38
Cât trebuie să mâncăm? ... 39
Ce alte condiţii comportamentale mai trebuie îndeplinite în cadrul actului nutriţional? ... 40
Cum trebuie să fie masa la care mâncăm? (Cadru ambiental) ... 42
Compatibilităţile şi incompatibilităţile nutriţionale între componentele mîncate la o masă: ... 43
După Dennis Nelson ... 43
1. Bazele combinării raţionale a alimentelor ... 43
2. Digestia alimentelor ... 46
3. Combinaţii compatibile ... 48
3.1. Combinaţia acid/amidoane ... 49
3.2. Combinaţia proteine/amidonoase ... 49
3.3. Combinaţia proteină/proteină ... 49
3.4. Combinaţia acid/proteină ... 50
3.5. Combinaţia grăsimi/proteine ... 50
3.6. Combinaţia zaharuri/proteine ... 50
3.7. Combinaţia zaharuri/amidonuri ... 51
3.8. Consumaţi laptele singur ... 51
După Pozas Hermosilla şi Franz Joyce ... 55
Combinaţii de fructe în mâncăruri ... 56
Fructele în combinaţie cu alte alimente ... 56
Tulburări datorate incompatibilităţilor ... 57
Nu abuzaţi de fructe uscate ... 58
Sfaturi de ţinut seama ... 58
Tabel cu compatibilităţile şi incompatibilităţile dintre fructe (între ele) şi cu alte alimente ... 60
Hrana şi nutriţia umană văzută din perspectiva suprasensibilă ... 61
Fenomenele luminiscente de tip Corona sau "aura" (efect Kirlian) ... 64
Măsurători radiestezice ... 67
Apa, aliment Divin ... 72
De ce este nutriţia umană act sacru (sfânt)? ... 84
Polaritatea benefic/malefic ... 90
Necesitatea rezonanţei cu Divinul în timpul mesei ... 94
Ce este rezonanţa? ... 95
Cum se realizează rezonanţa cu Divinul? ... 96
Existenţa la om a "centrului rugăciunii" evocat de Dr. Alexis Carrel în creier ... 100
Textele Hristice din Evanghelia Păcii referitoare la parametrii comportamentali discutaţi la începutul lucrării ... 101

Partea a doua: Ce trebuie să mâncăm ? ... 107

Obiceiuri alimentare. Atitudini şi modele nutriţionale umane în antichitate şi în prezent: "Omnivorismul", macrobiotica, crudivorismul - frugivorismul ... 109
Argumente ştiinţifice holistice ale modelului nutriţional (lacto)-frugivor-crudivor ... 111
1. Argumentele anatomiei şi fiziologiei comparate ... 111
2. Argumente serologice ... 118
3. Argumente biochimice ... 119
a. Nesintetizarea vitaminei C de către organismul uman ... 119
b. Insolubilizarea substanţelor bio-organice vii din alimente prin tratarea lor termică ... 119
4. Argumente imunologice: leucocitoza digestivă ... 122
5. Inactivarea şi omorârea enzimelor exogame prin tratarea termică a alimentelor ... 123
6. Falsa problemă a proteinelor ... 126
A. Aspectul calitativ ... 126
B. Aspectul cantitativ ... 127
7. Modificarea florei intestinale de fermentaţie, în floră de putrefacţie ... 131
8. Argumentele izomeriei optice şi chiralităţii levogire ... 131
9. Argumentele holografiei ... 134
10. Strânsa şi puternica relaţie care există între pigmentul plantelor şi acela al sângelui organismelor animale ... 136
11. Argumentele etice ale filozofiei şi moralei ... 137
Argumentele adevăratei spiritualităţi creştine.
Câteva aspecte ale trecerii la nutriţia corectă frugivoră crudivoră ... 139
Noile criterii de clasificare a alimentelor în cercetarea nutriţională modernă pe baze holistice ... 141
Clasificarea profesorului Kollath: ... 142
1. Mijloace de viaţă absolut naturale ... 142
2. Mijloace de viaţă modificate pe cale mecanică ... 142
3. Mijloace de viaţă modificate fermentativ ... 143
4. Alimente modificate prin încălzire ... 144
5. Alimente modificate prin conservare ... 144
6. Alimente modificate prin preparare ... 145
Clasificarea holistică (Dr. C. Schaller):
1. Alimente biogene ... 146
2. Alimente bioactive ... 147
3. Alimente biostatice ... 147
4. Alimente biocidice ... 147
Echilibrul alimentar ... 148
Vitaminele (Tabelul 4) ... 150
Elemente minerale (Tabelul 5) ... 154
Oligo-elemente (Tabelul 6) ... 156
Postul total (ajunarea): Practicarea sa corectă ... 157
Fiziologia postului total ... 161
1. Generalităţi ... 161
2. Sângele ... 163
3. Urina ... 164
4. Pulsul. Tensiunea arterială ... 165
5. Stomacul ... 165
6. Pancreasul ... 165
7. Ficatul ... 165
8. Scheletul ... 166
9. Secreţia internă (hormonală) ... 166
10. "Medicul interior" ... 167
11. Sensibilitatea ... 167
12. Postul şi foamea ... 167
13. Pierderea în greutate ... 168
14. Durata postului sau a înfometării ... 169
15. Postul este o cură de dezintoxicare, de transformare, de refacere a dispoziţiei psihice, de reglare a metabolismului, vindecare de tensiune şi refulări ... 169
Metoda de aplicare a postului total ... 171
Clismele ... 173
Băile calde ... 175
Îngrijirea pielii ... 175
Igiena gurii ... 175
Alte recomandări ... 176
Terminarea postului ... 177
Cât timp trebuie să se postească? ... 181
Indicaţiile Domnului Iisus Hristos din Evanghelia Păcii referitoare la "ceea ce trebuie să mâncăm"
Nonconcordanţa dintre textul Evangheliei Păcii şi cel al Evangheliilor canonice privind bazele modelului nutriţional uman corect (adică cel pentru care a fost creat omul) ... 197
Legătura strânsă dintre hrană şi bioenergie în modelul meu privind energia sursă de viaţă (expus în cartea mea "Bioenergia darul Divinităţii") ... 202
Rezonanţa cu Divinul în actul nutriţional al celor hotărâţi să realizeze o evoluţie spirituală superioară ... 208
Ce trebuie totuşi să mâncăm? ... 210
Diverse sfaturi suplimentare ... 212
Concluzii ... 215

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0287 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.