Nu sunt doar o legendă. Sunt cu mult mai mult decât atât

Nu sunt doar o legendă. Sunt cu mult mai mult decât atât
Preț: 46,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-95451-2-6
Anul publicării: 2023
Pagini: 264

DESCRIERE

Nu sunt doar o legendă. Sunt cu mult mai mult decât atât - Jacques Bergier
 
... in jurul anului 1950, regretatul meu prieten Maurice Renault – fondatorul editurii Opta și al revistelor Mystère Magazine și Fiction – mi-a prezentat un criminalist care dorea să mă cunoască. Acesta acumulase dosare întregi cu dovezi ale existenței în societate a unui număr mic de nemuritori care își schimbă periodic identitatea, despre unii dintre ei spunându-se că ar avea mai mult de zece secole.

Care ar putea fi mijloacele folosite de aceste ființe pentru a obține nemurirea? Am în colecția mea un flacon de elixir de viață lungă realizat de un alchimist pe nume Armand Barbault. Acest produs este în esență o diluție de aur în apă (natural, nu alchimic) pe care Barbault l-a cumpărat pur și simplu de la Comptoir des métaux précieux (Tejgheua de metale prețioase). Chimiștii numesc această metodă de diluare a aurului „chelare”. Toată viața se bazează pe o chelare, cea a plantelor pe un chelat de magneziu, clorofilă, iar cea a majorității animalelor pe un chelat de fier, hemoglobină.

Produsul obținut de Barbault avea, în stare proaspătă, strălucirea metalică a aurului, dar niciunul dintre reactivii chimici obișnuiți ai aurului nu l-a putut detecta. Avea proprietăți medicale remarcabile, care au fost verificate de specialiștii din spitale. Poate vă întrebați ce s-a întâmplat cu Barbault. Din păcate, a murit. Eminentul meu prieten, Dr. Henri Hunwald, mi-a spus odată că un astfel de produs a fost realizat de mai multe ori în trecut. Dar nu a vrut să-mi spună mai multe, pentru că „Cei care știu, nu vorbesc. Cei care vorbesc, nu știu”

CUPRINS:

CAPITOLUL 1:
Ziua pe nori, noaptea pe flăcări

CAPITOLUL 2:
Sacco şi Vanzetti nu trebuie să moară (1928)

CAPITOLUL 3:
Este a doua descoperire a focului (1931).

CAPITOLUL 4:
Energia atomică se naşte în str. Saint-Georges.

CAPITOLUL 5
Operațiunea,, Semnul Crucii" (1935).

CAPITOLUL 6
În căutarea răzbunării (1940)

CAPITOLUL 7
Răzbunare (1943)

CAPITOLUL 8
Al n-lea cerc

CAPITOLUL 9
Războinic printre războinici

CAPITOLUL 10
Războiul continuă (1945)

CAPITOLUL 11
Aventura indiană în Statele Unite (1947).

CAPITOLUL 12
Preasfânta alchimie (1948).

CAPITOLUL 13:
Lepra este foarte populară (1959)

CAPITOLUL 14:
Întâlnirea cu Louis Pauwels (1959).

CAPITOLUL 15:
„Dimineața magicienilor" (1961).

CAPITOLUL 16:
Mai 1968

CAPITOLUL 17:
Dincolo de frontiera invizibilă (1977)

CAPITOLUL 18:
Cât mai târziu posibil

GLOSAR GENIAL
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0208 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.