Noile drumuri ale mătăsii. Prezentul și viitorul lumii

Noile drumuri ale mătăsii. Prezentul și viitorul lumii
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0944-9
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 288

DESCRIERE

Noile drumuri ale mătăsii. Prezentul și viitorul lumii - Peter Frankopan
 
Noile Drumuri ale Mătăsii aduce povestea la zi, analizând prezentul și viitorul unei lumi aflate într-o prefacere dramatică. Urmând Drumurile Mătăsii spre est, dinspre Europa spre China, traversând Rusia și Orientul Mijlociu, lucrarea de față ne amintește că trăim într-o lume profund interconectată.
 
Într-o epocă marcată de Brexit și Trump, temele izolaționismului și fragmentării care domină Occidentul se situează în contrast puternic cu evoluțiile de pe Drumurile Mătăsii, unde relațiile s-au întărit și cooperarea s-a consolidat. În această lucrare vizionară de istorie contemporană, Frankopan evaluează reverberațiile globale ale mișcărilor tectonice antrenate de deplasarea centrelor de putere – realități frecvent ignorate de Occident.
 
PETER FRANKOPAN este profesor de istorie mondială la Universitatea Oxford, director al Centrului de Cercetare în Bizantinologie și cercetător senior la Colegiul Worcester din cadrul aceleiași universități. A predat la universități prestigioase din întreaga lume, inclusiv la Cambridge, Yale, Harvard, Princeton, New York University, Kings’ College London și Institute of Historical Research. Printre publicațiile sale anterioare, devenite bestselleruri internaționale, se mai numără Drumurile Mătăsii - O nouă istorie a lumii (apărută și în limba română la Editura Trei), precum și ediția pentru copii a aceleiași lucrări (publicată în românește la Editura Pandora M).

CUPRINS:
 
Hărţi
Introducere
1. Drumurile spre Est
2. Drumurile spre inima lumii
3. Drumurile spre Beijing
4. Drumurile spre rivalitate
5. Drumurile spre viitor
Mulțumiri
Note
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0422 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.