Niciodată nu e de ajuns. Neuroștiința și experiența dependenței

Niciodată nu e de ajuns. Neuroștiința și experiența dependenței
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1104-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 280

DESCRIERE

Niciodată nu e de ajuns. Neuroștiința și experiența dependenței - Judith Grisel
 
... autoarea renunțase la studii și consuma zilnic droguri cand a început să ia în considerare faptul că ar putea descoperi o soluție vindecătoare pentru dependența ei. A devenit cercetător în neuroștiințe, încercând să înțeleagă mecanismele neuronale ale stărilor ce-i guvernau adicția.
 
În Niciodată nu e de ajuns autoarea împărtășește ceea ce ea și alți cercetători din domeniul neuroștiințelor au aflat despre consumul de droguri, completând informația științifică cu fragmente din experiența personală, subliniind modul în care creierul unui dependent este diferit de al celorlalți oameni, atât înainte, cât și după consumul cronic.
 
Judith Grisel descrie care sunt aspectele care împing oamenii la dependență de droguri, ce îi poate ajuta să se recupereze și argumentează convingerea ei fermă că un „tratament" pentru adicție nu poate fi găsit în creier, ci în modul în care interacționăm cu comunitatea din care facem parte.
 
Agenții federali, moartea prietenilor, interdicțiile și evacuările, sevrajul fizic și alte miliarde de tragedii n‑au fost suficiente ca să mă împingă la schimbare. În schimb, iubirea și apropierea umană au reușit. Dorința tatălui meu de a fi văzut împreună cu mine și de a mă trata cu bunătate mi‑a despicat carapacea defensivă de raționalizări și de justificări. A deschis inima singuratică pe care niciunul dintre noi nu bănuia că o mai aveam.
 
CUPRINS:

Introducere
1. Hrană pentru creier
2. Adaptarea
3. Un exemplu grăitor: THC
4. Ţesătorii de vise: opiaceele
5. Un baros numit alcool
6. Categoria calmantelor: tranchilizantele
7. Tonicele: stimulentele
8. Limpezirea vederii: Psihedelicele
9. O voință și o cale: alte droguri de care
10. De ce eu?
11. Soluţionarea dependenței
Multumiri
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0313 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.