Neiubitele. Incestul: o capcană transgenerațională

Neiubitele. Incestul: o capcană transgenerațională
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-9707-59-3
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 176

DESCRIERE

Neiubitele. Incestul: o capcană transgenerațională - Caroline Bréhat
 
Purtătoare, după propriile-i spuse, a „visurilor frânte şi iubirilor sugrumate" ale generaţiilor anterioare de femei din propria-i familie, autoarea a început să scrie acest roman cu caracter autobiografic în închisoare, unde ajunsese pentru că îndrăznise să îşi salveze fiica din ghearele unui tată incestuos.
 
Caroline Brehat, psihanalist de profesie, ne prezintă patru generaţii de femei suferind, printr-un soi de blestem transgeneraţional, din cauza incestului şi a violenţelor familiale.
 
Neiubitele ne arată în ce mod aceste moşteniri psihice nocive, neelaborate prin cuvânt, ajung să se reproducă din generaţie în generaţie precum o forţă obscură şi incontrolabilă. Forţă care trebuie verbalizată pentru a fi neutralizată şi pentru ca infernalul ciclu transgeneraţional să se oprească. Altminteri, ceea ce este refulat se manifestă încontinuu: „Femeile acelea purtau în ele un fel de busolă cu un al cincilea punct cardinal care le condusese către bărbatul ce semăna cel mai mult cu tatăl lor sadic".
 
Volumul pune în lumină două aspecte: importanţa relaţiei cu mama în procesul construcţiei de sine şi transmiterea dominaţiei şi a perversiunii de la o generaţie la alta. Explorând legătura dintre dominarea psihologică, maltratare şi lipsa iubirii de sine, autoarea abordează un aspect fundamental: cum să te iubeşti pe tine atunci când ai îndurat umilinţe permanente, de ordin fizic sau psihic, când ai fost încontinuu călcat în picioare? Scopul acestei cărţi este să demonstreze că putem supravieţui din punct de vedere psihic celor mai groaznice răni emoţionale, să ne ridicăm şi să resimţim fericirea.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0650 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.