Nascut pentru a invinge
55,00 lei
59,00 lei (-6,78%)

Nascut pentru a invinge

Nascut pentru a invinge
-6,8%
Preț: 55,00 lei
59,00 lei (-6,78%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-94774-4-1
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 320

DESCRIERE

Nascut pentru a invinge - Muriel James, Dorothy Jongeward
 
... orice fiinţă umană se naşte ca fiind ceva nou, ceva care nu a existat niciodată. Venim pe lume cu capacitatea de a învinge în viaţă. Fiecare dintre noi are un mod unic de a vedea, a auzi, a atinge, a gusta şi a gândi. Fiecare dintre noi are un potenţial unic - capacităţi şi limite. Fiecare dintre noi poate fi o fiinţă semnificativă, înzestrată cu raţiune, conştiinţă şi creativitate - o persoană productivă, un învingător.

Cuvintele „învingător" şi „învins" au multe semnificaţii. Când considerăm că o persoană este învingătoare, nu ne referim la faptul că face pe altcineva să piardă. Pentru noi, un învingător este cel care răspunde autentic, fiind credibil, de încredere, receptiv şi sincer atât ca individ, cât şi ca membru al societăţii. Un învins este cel care nu reuşeşte să răspundă autentic.
 
Martin Buber a făcut această distincţie în timp ce repovestea vechea pildă a rabinului care, pe patul de moarte, a fost întrebat dacă era pregătit pentru lumea de apoi. Rabinul a răspuns că era pregătit. Până la urmă, nu va fi întrebat: „De ce nu ai fost Moise" El va fi întrebat doar „De ce nu ai fost tu însuţi".
 
CUPRINS:
 
Nota editorilor    
Prefaţă la a 25-a ediţie aniversară
    
1.    învingători şi învinşi    
2.    Privire de ansamblu asupra analizei tranzacţionale    
3.    Foamea de stroke-uri a oamenilor şi organizarea timpului
4.    Drama scenariilor de viaţă        
5.    Parentingul şi starea Părinte a eului        
6.    Copilăria şi starea Copil a eului    
7.    Identitatea personală şi sexuală    
8.    Colecţionarea de timbre şi jocurile    
9.    Starea Adult a eului    
10.    Autonomia şi etica adultului    
        
Epilog

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0317 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.