Monarhia Habsburgică (1848-1918). Volumul 2

Monarhia Habsburgică (1848-1918). Volumul 2
Preț: 59,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-8318-5
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 400

DESCRIERE

Monarhia Habsburgică (1848-1918). Volumul 2. Popoarele Imperiului - Academia Română, Centrul de Studii Transilvane
 
... o sinteză în patru volume a monumentalei lucrări Die Habsburgermonarchie 1848‑1918, editată de Comisia pentru Istoria Monarhiei Austro-Ungare din cadrul Academiei de Științe a Austriei
 
Al doilea volum al vastei monografii istorice dedicate statului habsburgic în intervalul dintre convulsia revoluționară a pașoptismului continental și cotitura radicală a celei dintîi conflagrații mondiale abordează problematica naționalităților reunite între granițele imperiului. Impresionanta diversitate care a compus fundamentul structural al Monarhiei Habsburgice transpare în formele sale cele mai vii în textele selectate în cartea de față, de la osmoza culturilor reunite în același edificiu politic pînă la traiectoria particulară a corpurilor etnice surprinse în permanenta căutare a redefinirilor identitare.
 
„Textele aduc o contribuție esențială la cunoașterea monarhiei dunărene și mai ales la evidențierea efectelor de durată ale stăpînirii austriece în provinciile românești sau la detalierea relațiilor dintre Regatul României și Imperiul Habsburgic sau (între 1867 și 1918) cel Austro‑Ungar. Viziunile reputaților istorici ai vremii vor putea fi de acum coroborate mai ușor cu cercetările și concluziile specialiștilor din România, îmbunătățind astfel fresca reconstituirii trecutului comun european, în spiritul adevărului omenește posibil, mereu perfectibil.” (Ioan-Aurel Pop)

CUPRINS:
 
Notă asupra ediţiei (Rudolf Graf)        
Evreii (Wolfdieter Bihl)    
Germanii din Ungaria (Friedrich Gottas)    
Maghiarii (Laszlo Katus)    
Românii (Keith Hitchins)    
Rutenii (Wolfdieter Bihl)    
Sârbii (Dimitrije Djordjevic)        
Slovacii (Ludovic Holotik)        
Grupuri etnice şi religioase fărâmiţate din provinciile habsburgice (Wolfdieter Bihl)
Referinţe bibliografice
Contributori    
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0289 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.