Momente memorabile din istoria Romaniei

Momente memorabile din istoria Romaniei
Preț: 29,99 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 192

DESCRIERE

Momente memorabile din istoria Romaniei - Dimitre Onciul
 
Dimitrie Onciul a fost profesor de istorie a romanilor la Universitatea din Bucuresti si decan al Facultatii de Litere si Filosofie, dar si director al Arhivelor Statului din Bucuresti si membru titular al Academiei Romane.
 
S-a specializat in cercetarea istoriei Evului Mediu romanesc, publicand studii fundamentale despre originea si etnogeneza poporului roman. Onciul insista asupra studiului aprofundat al documentelor si identificarea adevarului istoric.
 
Cartea cuprinde cele mai importante momente ale istoriei neamului si pe cei mai insemnati conducatori ai sai, de la neinfricatul rege dac Burebista pana la regele Carol I, realizand o sinteza istorica exemplara.
 
Autorul il insoteste pe cititor in aceasta lunga si fascinanta incursiune in timp cu atentia, priceperea si siguranta unui ghid incercat in calatorii in trecut.

CUPRINS:

DIN ISTORIA ROMÂNIEI

I. Românii în Dacia Traiană până la întemeierea Principatelor Române.

II. Țara Românească şi Moldova de la întemeierea Principatelor până la 1866
a) Sub dinastiile Basarabilor şi Bogdan-Muşatinilor
b) Sub domni din diferite familii

III. România sub domnia regelui Carol I
a) întemeierea dinastiei şi consolidarea statului unit
b) Neatârnarea şi Regatul. Cultura în domnia regelui Carol I
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0372 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.