Moartea si boala vin din cer - Emil Strainu

Moartea si boala vin din cer - Emil Strainu
-7,1%
Preț: 65,00 lei
70,00 lei (-7,14%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069651995
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 412

DESCRIERE

Moartea si boala vin din cer - Emil Strainu
 
Manipularea climei si mijloace empirice de modificare a vremii folosite in vechime...
 
Se ştie din vechime că pentru spargerea norilor de furtună în mediul rural erau folosită metoda tragerii clopotelor bisericilor într-un anumit ritm. În vechile scrieri, se spune ca, la vreme rea se trăgeau salve de artilerie din turnurile cetăților pentru gonirea sau spargerea furtunii.
 
Într-una din cărțile sale, Karl May povesteşte cum agricultorii ard anumite plante, al căror fum disipat în atmosferă creează condiții de producere a ploii. Norii de furtun, mai erau sparți prin tiruri de artilerie, unde sunetul combinat cu producerea unui haos în mișcarea particulelor de aer spărgea norii joși de furtună.
 
După bătăliile unde era folosita artileria și se producea mult fum, s-a constatat că la scurt timp ploua, uneori chiar abundent. La noi, la țară, primăvara și toamna se ardeau resturile vegetale nefolositoare de comunități în aceeași zi și fumul creat aducea ploaia...
 
Spre deosebire de focurile, cazanele fumegânde cu fum și bubuiturile asurzitoare ale exploziilor utilizate de către Aducătorii Ploii din secolul XIX, însămânțarea norilor a devenit un proces bine înrădăcinat, dacă nu cumva universal acceptat de modificare artificială a climei în secolul care a urmat.
 
Primul succes în acest domeniu a fost realizarea primei ploi artificiale de savanta română Ștefania Mărăcineanu. Ea a făcut să plouă în deșert, în Sahara, în Algeria, de mai multe ori. Odată demonstrată eficacitatea însămânțării norilor, alte  tehnologii i-au urmat în scurtă vreme...
 
CUPRINS:
 
Prefață
Manipularea Climei
Controlarea Uraganelor Taifunurilor şi Uricanelor
Manipularea vremii prin direle Chimice?!
Legătura dintre starea vremii şi motoarele aviatice
Rolul Gulf Stream-ului in Apocalipsa meteo a Europei şi a SUA
Teatrul climatic de la frontul polar la vortexul polar
Schimbarea controlată a vremii pe teatrele de operaţiuni militare, sub protecția ceții artificiale
Uragane si Taifunuri
Conceptul de război geoclimatic
Geoingineria conlucrează împreună cu HAARP, maşinile meteo şi Dârele Chimice pentru crearea unui nou geoclimat pe Terra.
HAARP şi armele electromagnetice.
Tratate şi convenţii internaționale, în domeniul protejării şi conservării mediului înconjurător
Afaceri cu starea vremii
Anexa 1
Anexa 2
Anexa 3
Anexa 4
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0289 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.