Moartea religiei şi renaşterea spiritului - Joseph Chilton Pearce

Moartea religiei şi renaşterea spiritului - Joseph Chilton Pearce
Preț: 38,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786066396332
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 336

DESCRIERE

Moartea religiei şi renaşterea spiritului - Joseph Chilton Pearce
 
În fiecare colț al lumii există oameni care suferă sau mor din cauza altor oameni. Sunt violența și cruzimea înnăscute în natura noastră?
 
... autorul analizeaza modul în care amprenta noastră culturală imprimă un câmp de forță negativ ce blochează ascensiunea naturală a spiritului către natura sa înnăscută definită de iubire și altruism. Pearce respinge ipoteza neodarwinistă conform căreia violența este inerentă umanității, identifică religia ca motorul amprentei noastre culturale negative și arată cum interacțiunile inadecvate din copilărie ne blochează inconștient spiritul creator.
 
Deși avem o cultură, acțiunile noastre sunt rareori civilizate și, în ciuda numeroaselor religii, vidul spiritual pare epidemic. Valul tot mai ridicat de violență față de sine, față de Pământ și față de ceilalți se intensifică, în timp ce mișcările sporadice către reînnoirea spirituală se fragmentează în incertitudine. Totuși, moartea iminentă a religiei este în măsură să aducă – sau cel puțin să permită – renașterea spiritului.
 
Nu contează că astăzi, ca întotdeauna, se ridică nori negri din toate părțile. Sophia își oferă în continuare răspunsul, centrată în inima noastră ca întotdeauna, mai aproape decât însăși respirația, gata să ne însuflețească din nou în fiecare clipă. Joseph Chilton Pearce
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0530 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.