Misteriile lui Mithra

Misteriile lui Mithra
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-780-5
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 240
Categoria: Religie

DESCRIERE

Misteriile lui Mithra. De la originea cultului pana la influenta religioasa asupra Imperiului Roman - Franz Cumont
 
... misteriile acestui cult s-au propagat de la Est la Vest gratie comertului cu bunuri orientale si sclavi, dar si prin deciziile tactice de extindere a armatei romane. Aceasta religie a magilor si-a demonstrat miezul de adevar tocmai prin larga raspandire a ideilor sale de-a lungul imperiului si integrarea lor in noile valuri religioase: idea de Iad si Ceruri, eficacitatea Misteriilor in curatarea pacatelor si invierea trupului dupa moarte, puterea astrelor asupra omului – toate aceste idei nu erau sortite sa piara odata cu aparitia crestinismului. Practicile sacre ale cultului mithraic au continuat sa existe intretesute in ritualurile sarbatorilor crestine, in obiceiurile populare de pe intregul continent si prin stiinta astrologiei.
 
In cautarea acestui misterios fir de aur, Cumont desira tesatura istoriei, aratandu-ne cum a ajuns pana la noi, transfigurata, povestea lui Mithra mesitis – „mediatorul” dintre zeul inaccesibil si incognoscibil, domnind in sferele eterice, si omenirea care se lupta si sufera in lumea de jos; Mithra, cel care va cobori din nou pe pamant si ii va readuce pe oameni la viata, ridicandu-i din morminte si unindu-i intr-o mare adunare, pe care Zeul Adevarului o va imparti in „buni” si „rai”.
 
CUPRINS:
 
Prefata
CAPITOLUL I
Originile mithraismului            
CAPITOLUL II
Raspandirea mithraismului in Imperiul roman          
CAPITOLUL III
Mithra si puterea imperiala  a Romei  
CAPITOLUL IV
Doctrina misteriilor mithraice            
CAPITOLUL V
Liturgia, clerul si adeptii  mithraismului            
CAPITOLUL VI
Mithraismul si religiile Imperiului Roman
ANEXA        
Arta mithraica            
Index   
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0368 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.