Misteriile egiptene. Zei, regi, simboluri si ritualuri

Misteriile egiptene. Zei, regi, simboluri si ritualuri
Preț: 32,50 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-782-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 224
Categoria: Religie

DESCRIERE

Misteriile egiptene. Zei, regi, simboluri si ritualuri - Alexandre Moret
 
... in sanctuarele osiriene se desfasurau atat riturile obisnuite de adorare a zeilor, figuri profund conectate cu natura, cat si ceremonii speciale, Misteriile. Semnificatia lor a fost rezervata mai intai elitelor de preoti si initiati, pentru ca mai tarziu sa devina parte din tesatura culturala a lumii, prin ceremonii populare de strada, alegorii de carnaval si drame liturgice.
 
In limbajul egiptean cuvintele seshtau, „misterii” si akhu, „lucruri sacre, glorioase, folositoare” vorbesc despre rituri, puneri in scena, gesturi, simboluri si imnuri care, inchinate unui zeu sau savarsite in beneficiul unui om, puteau sa il transfigureze pe acesta in fiinta sacra, sakhu. Calatorind intre viata si moarte, luand identitatea lui Osirirs, inarmat cu obiecte si cuvinte magice, omul iese intotdeauna invingator, renascand intr-o noua viata.
 
Din toate aceste celebrari egiptene ale ciclului viata-moarte au ajuns pana la noi gesturi simbolice (legate de sarbatori si ciclicitatea anotimpurilor), expresii asezate in fondul profund arhaic al culturilor, oranduirea celor 12 luni din an si credinte care doar amintesc, subtil, de un mit ar reinvierii al carui sens riscam sa il pierdem, odata cu trecerea timpului, dar dupa care inca ne conducem viata.
 
CUPRINS:
 
Cuvant-inainte      
Repere cronologice     
   
Capitolul I
Misteriile egiptene      
 
Capitolul II
Misterul Verbului Creator  
     
Capitolul III
Regalitatea in Egiptul Antic: Faraon si Totem
       
Capitolul IV
Este „Ka”‑ul egiptenilor un totem stravechi?   
      
Capitolul V
Regii Carnavalului          
 
Capitolul VI
Sanctuarele Vechiului Regat         
 
Anexe
Anexa A – Legenda lui Osiris           
Anexa B – Bibliografie selectiva         
Anexa C – Index          
Anexa D – Lista ilustratiilor si a planselor din carte    

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Religie

10,00 lei
12,00 lei (-16,67%)
Created in 0.0288 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.