Mintea ta secretă. Cunoaște-ți și asumă-ți inconștientul

Mintea ta secretă. Cunoaște-ți și asumă-ți inconștientul
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-400-690-5
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 328

DESCRIERE

Mintea ta secretă. Cunoaște-ți și asumă-ți inconștientul - Hans Steiner, Rebecca Hall
 
... in viață, mai devreme sau mai târziu, cu toții suntem afectați de neplăceri. Avem doar de pierdut în aceste situații? Cu toate că ne fac să suferim, ne spun autorii, dificultățile scot la lumină puterile noastre neașteptate, poate neexprimate, frumusețea noastră ascunsă.
 
Dar, pentru a fi în contact cu noi înșine, cu ființa noastră în integralitatea sa, trebuie să mergem în profunzime. În această carte, bazată pe cursul ținut la Universitatea Stanford de Hans Steiner, autorii ne prezintă cinci căi – memele, actele ratate, preferințele artistice, scrierile creative și visele prin care putem accesa mintea inconștientă, comorile ei ascunse și pericolele pe care le conține.
 
Studiul inconștientului ne permite să ne cunoaștem mai bine, ne stimulează și ne amplifică potențialul creativ în toate formele lui, indiferent dacă este vorba despre scris, pictură, fotografie sau alte mijloace artistice, ajutându-ne să ne reîmprospătăm impulsurile creative și să depășim potențialele obstacole (precum blocajele în inactivitate), pentru a trăi o viață mai fericită, mai împlinită. Cartea se adresează tuturor celor interesați de investigarea proceselor și motivelor inconștiente din spatele comportamentului manifest și de înțelegerea propriei persoane mai în profunzime.
 
CUPRINS:
 
Introducere
Capitolul 1. De ce să dăm atenție inconștientului?
Artiști renumiți, ca studii de caz: René Magritte, Artemisia Gentileschi, Georgia O’Keeffe, Egon Schiele și Vincent van Gogh
Capitolul 2. Neuroștiința minții
Capitolul 3. Rolul psihometriei în studiul inconștientului: Care sunt preferințele tale personale în ceea ce privește diminuarea stresului,
conflictului și ambiguității?
Scanarea personalității: GHQ‑30, FAY, WAI‑84, exercițiul ritmului cardiac și REM‑71
Capitolul 4. Ceva ușor pentru început: meme, greșeli de vorbire și de auz și parapraxii
Capitolul 5. Creativitatea și inconștientul. Corelativul obiectiv și dialectica prezență/hermeneutică.
În ce fel preferințele artistice reflectă mintea voastră inconștientă
Capitolul 6. Scrierea expresivă și inconștientul motivațional: recrearea și reconstruirea bogăției vieții voastre
Capitolul 7. Calea regală către inconștient: analiza visului.
Când ne spun visele ceva despre noi înșine?
Epilog
Anexă
Referințe
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0320 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.