Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane

Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-93990-6-4
Anul publicării: 2018
Pagini: 368

DESCRIERE

Mintea. O calatorie spre centrul fiintei umane - Daniel J. Siegel
 
... vom explora natura întrebărilor „cine", „cum", „ce", „de ce", „unde" şi „când" ale minţii umane, ale minţii voastre, ale sinelui vostru - experienţa voastră prin care înţelegeţi că vă întâmpin cu un salut.
 
Sunt persoane care folosesc cuvântul „minte" în sensul de cogniţie şi logică, de gândire şi raţionament, punând mintea în contrapondere cu inima sau mintea în opoziţie cu o emoţie. Nu aceasta este semnificaţia largă a termenului pe care eu îl folosesc aici sau în alte scrieri ale mele.
 
Prin „minte" eu înţeleg tot ceea ce are legătură cu experienţa noastră subiectivă prin care ne simţim însufleţiţi, începând de la emoţii şi până la gânduri; de la opiniile raţionale, la imersările senzoriale interioare (simţite înaintea exprimării prin cuvinte sau ascunse în spatele lor) şi apoi până la conexiunile pe care le stabilim cu alţi oameni şi cu planeta noastră. Iar mintea se referă, de asemenea, la conştiinţa noastră - experienţa pe care o avem de a fi conştienţi de acest sentiment al existenţei pe care îl resimţim, experienţa de a cunoaşte prin conştientizare.
 
Mintea este esenţa naturii noastre fundamentale, cel mai profund sentiment al nostru de a fi în viaţă, aici, chiar acum, în acest moment.
 
CUPRINS:
 
Capitolul 1
Bun venit!... 13
Capitolul 2
Ce este mintea?... 40
Capitolul 3
Cum funcţionează mintea, în confort şi disconfort?... 79
Capitolul 4
Este realitatea subiectivă a minţii reală?... 119
Capitolul 5
Cine suntem?... 145
Capitolul 6
Unde se află mintea?... 168
Capitolul 7
La ce e bună mintea?... 212
Capitolul 8
Când acţionează mintea?... 238
Capitolul 9
Un continuum ce conectează conştiinţa, cogniţia şi comunitatea?... 285
Capitolul 10
Umanitatea - putem fi şi una şi alta?... 329
 
Referinţe bibliografice... 361
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0213 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.