Mintea distrată

Mintea distrată
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0592-2
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 416

DESCRIERE

Mintea distrată. Creiere vechi într-o lume puternic tehnologizată - Adam Gazzaley, Larry D. Rosen
 
Mintea distrată ne propune să aflăm cum și de ce ne este greu să jonglăm cu întreruperile și cu distragerea atenției, încercând în același timp să ofere strategii practice pentru a ne schimba comportamentul și a ne îmbunătăți funcțiile creierului, diminuând interferențele și îndeplinindu-ne mai bine scopurile.
 
Suntem fără îndoială nişte creiere vechi într-o lume puternic tehnologizată.

...încercăm să oferim o perspectivă asupra modului cum ne putem influenţa creierele pentru a le face mai flexibile, precum şi cum putem să ne schimbăm comportamentul prin strategii care ne vor permite să avem beneficii în toate zonele vieţii noastre.
 
Mai întâi explorăm întregul context al potenţialelor abordări ce ne sunt la îndemână — de la cele mai puţin tehnologizate, la cele avansate — care controlează plasticitatea creierului, întărindu-ne Mintea distrată. Această examinare în profunzime include aspecte, precum educaţia tradiţională, antrenamentul funcţiilor cognitive, jocurile video, produsele farmaceutice, exerciţiul fizic, meditaţia, expunerea la natură, neurofeedbackul şi stimularea creierului.
 
Vom vedea cum, în această epocă fascinantă, aceleaşi tehnologii care disipează Mintea distrată pot fi utilizate şi în sens invers, pentru a ne oferi un remediu. Apoi oferim câteva sfaturi legate de ceea ce putem face, dintr-o perspectivă strategică, în vederea modificării comportamentului, fără a abandona total tehnologia modernă, dar reducând consecinţele negative ale distragerilor. Folosind modelul strategiei optime de căutare a hranei, vom înţelege mai bine schimbările comportamentale şi vom putea susţine prin argumente ştiinţifice solide strategiile noastre practice...
 
CUPRINS:
 
Prolog

Partea I. COGNIŢIA ŞI ESENŢA CONTROLULUI    
1.    Interferenţele
2.    Obiectivele şi controlul cognitiv    
3.    Creierul şi controlul
4.    Limitele controlului cognitiv    
5.    Variaţii şi fluctuaţii    
 
Partea a II-a. COMPORTAMENTUL ÎN LUMEA ÎNALTEI TEHNOLOGII    
6.    Psihologia tehnologiei    
7.    Impactul unei atenţii permanent fluctuante
8.    Impactul tehnologiei asupra diverselor categorii de populaţie            
9.    De ce ne întrerupem?    
 
Partea a III-a. PRELUAREA CONTROLULUI
10.    Sporirea controlului    
11.    Modificarea comportamentului
NOTE
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0346 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.