Mindreader. Află ce gândesc oamenii, ce îşi doresc şi cine sunt cu adevărat

Mindreader. Află ce gândesc oamenii, ce îşi doresc şi cine sunt cu adevărat
Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-630-305-183-3
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 304

DESCRIERE

Mindreader. Află ce gândesc oamenii, ce îşi doresc şi cine sunt cu adevărat - David J. Lieberman
 
Tehnicile pe care ţi le voi prezenta în această carte se bazează pe mai multe discipline - predau aceste metode la Unitatea de Analiză Comportamentală de elită a FBI, la CIA, NSA, în aproape fiecare ramură a armatei americane şi în agenţii de aplicare a legii din întreaga lume. Tot ce trebuie să faci este să fii atent la câteva elemente cheie care îţi vor permite să accesezi starea de spirit a unei persoane, gândurile şi sentimentele acesteia şi, cel mai important, gradul de integritate şi sănătatea sa emoţională.
 
Mai presus de toate, multe dintre aceste tehnici funcţionează fără să fii nevoit să interacţionezi cu subiectul tău - de multe ori, doar prin ascultarea unei conversaţii, a unui discurs sau a unei înregistrări, cum ar fi un mesaj vocal. Sau chiar şi prin citirea unui e-mail. Abilitatea de a citi oamenii, fără să fii nevoit să-i vezi, este din ce în ce mai necesară într-o epocă în care măştile faciale şi videoconferinţele pot face ca până şi cele mai de încredere semne ale limbajului facial şi corporal să devină complet inutile.
 
În capitolele următoare, o să-ţi arăt pas cu pas cum poţi să-ţi dai seama exact la ce anume se gândeşte cineva în situaţii din viaţa reală. De exemplu, o să vezi cum îţi poţi da seama dacă o persoană este demnă de încredere sau necinstită, dacă un coleg de serviciu se confruntă cu probleme sau este pur şi simplu morocănos sau dacă o primă întâlnire decurge sau nu aşa cum îţi doreşti. Iar atunci când mizele sunt mari - negocieri, interogatorii, întrebări legate de abuzuri, furturi sau fraudă - o să înveţi cum să economiseşti timp, bani, energie şi bătăi de cap, identificând persoanele care-ţi vor doar binele şi pe cele care-ţi vor răul.

CUPRINS:
 
Introducere
 
Partea I. Revelaţii ale subconştientului... 17
 
Capitolul 1
Ce gândesc oamenii cu adevărat... 19
Descoperă ce gândeşte o persoană cu adevărat — chiar şi gândurile îngropate adânc în subconştientul său —, indiferent de ce spune sau face.
 
Capitolul 2
Cum vede şi ce simte o persoană faţă de alţi oameni... 31
Află ce simte cu adevărat o persoană faţă de oamenii din viaţa ei - de cine se simte cel mai apropiată, pe cine admiră şi pe cine dispreţuieşte în secret.
 
Capitolul 3
Interacţiuni intime... 41
Află cum să-ţi dai seama dacă o conversaţie, interacţiune sau relaţie nouă merge sau nu aşa cum ţi-ai dori. Este cealaltă persoană doar politicoasă sau este cu adevărat interesată şi implicată?
 
Capitolul 4
Statutul şi puterea în relaţie... 51
Cine deţine toate atuurile? Indiferent de ceea ce susţine, o să ştii dacă o persoană se simte în control sau nesigură în orice relaţie.
 
Capitolul 5
Citirea stării de spirit... 61
Sentimentele de furie şi anxietate reies dintr-un limbaj şi din gesturi aparent amabile şi benigne. Decodifică semnele emoţiilor ascunse pentru a şti ce simt oamenii, în ciuda aparenţelor.
 
Partea a II-a. Detectorul uman de minciuni... 77
 
Capitolul 6
Evaluarea onestităţii şi integrităţii... 79
Ori de câte ori vorbeşti cu un suspect, un coleg de serviciu sau o cunoştinţă nouă, află dacă acesta o să fie deschis şi sincer sau prudent şi viclean.
 
Capitolul 7
Arta de a identifica blufurile... 91
O persoană face o ameninţare, că o să plece sau o să te dea în judecată; face o afirmaţie, că o să te expună sau o să te protejeze. Află imediat dacă exagerează din disperare sau dacă face o declaraţie sinceră.
 
Capitolul 8
Inventarea de poveşti:
Alibiuri şi poveşti de adormit copiii... 101
Determină rapid dacă relatarea unei persoane cu privire la un incident sau o experienţă este adevărul absolut sau o simplă minciună.
 
Capitolul 9
Trucurile meseriei... 117
Vezi dincolo de tacticile psihologice folosite de maeştrii manipulatori şi de escroci pentru a determina oamenii raţionali să se comporte în moduri complet iraţionale.
 
Partea a III-a. Un instantaneu emoţional... 127
 
Capitolul 10
O incursiune în personalitate şi în sănătatea mintală... 129
Află dacă orice persoană pe care o întâlneşti - un potenţial angajator, un partener de la o întâlnire aranjată sau o bonă nouă — are o fire relaxată şi agreabilă sau este o forţă a naturii care abia aşteaptă să se dezlănţuie.
 
Capitolul 11
Identitatea narativă: Citirea inimilor şi a sufletelor... 147
Cu toţii avem o naraţiune care explică „cine suntem şi de ce suntem aşa". Pentru că fiinţele umane nu se abat cu uşurinţă de la scenariu, odată ce le cunoşti povestea, nu numai că vei şti ce gândesc, dar vei fi, de asemenea, capabil să prezici ce vor face în continuare.
 
Capitolul 12
Activarea sistemului de apărare... 157
Atunci când observăm cum se văd oamenii pe ei înşişi şi cum îşi văd lumea - ce le atrage atenţia şi ce evită; ce menţionează şi ce ţin pentru ei înşişi; ce acceptă şi ce resping -, le cunoaştem punctele forte, nesiguranţele şi problemele.
 
Capitolul 13
Semnificaţia valorilor... 167
Valorile noastre transmit lumii ce anume contează cel mai mult pentru noi şi prezintă o imagine a celui mai profund sine al nostru. Vezi dincolo de persoana publică a unui individ şi vei afla ce îl face să funcţioneze.
 
Capitolul 14
Factorul de rezilienţă... 175
Atunci când o persoană se află sub presiune sau se con¬fruntă cu stres, află cum să-ţi dai seama cine se va adapta şi cine va ceda - şi cum să descoperi fisurile înainte ca acestea să apară.
 
Partea a IV-a. Construirea unui profil psihologic... 185
 
Capitolul 15
În căutarea sănătăţii mintale... 187
Oamenii care suferă de boli emoţionale au tipare de limbaj comune, care transmit percepţiile lor despre realitate. Află totul despre lumea interioară a unei persoane dintr-o singură conversaţie.
 
Capitolul 16
Psihologia stimei de sine... 201
Deconspiră mitul narcisistului şi află cum poţi să-ţi dai seama cine are stimă de sine şi cine suferă de sentimente profunde de inferioritate şi ură de sine.
 
Capitolul 17
Demascarea tulburărilor de personalitate... 211
Descoperă de ce unii oameni te scot din sărite şi iţi încalcă limitele personale — şi de ce îi laşi mult prea adesea să facă asta. Şi mai important, află cum să identifici orice tip de tulburare de personalitate, inclusiv sociopatul bine ascuns şi şlefuit.
 
Capitolul 18
Reflecţii ale relaţiilor... 221
Fie că lucrezi cu un pacient, intervievezi un potenţial angajat sau porţi o discuţie cu un coleg, detectează indicatorii bolii mintale în câteva minute.
 
Capitolul 19
Suişuri şi coborâşuri şi suferinţa dintre acestea... 235
Unii oameni adoptă o faţadă curajoasă. Află cum poţi să-ţi dai seama cine este cu adevărat echilibrat şi cine suferă în tăcere.
 
Capitolul 20
Când să-ţi faci griji: Alerta roşie şi semnalele de alarmă.... 251
Oamenii nu o iau pur şi simplu razna. Identifică sem¬nalele de alarmă în cazul persoanelor care sunt pe cale să devină un pericol pentru ele însele şi pentru ceilalţi.
 
Concluzie: Ce să faci cu ceea ce ai aflat... 261
Note... 263
Mulţumiri... 299
Despre autor... 301
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0493 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.