Mindfulness si neurobiologie

Mindfulness si neurobiologie
Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-589-4
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 448

DESCRIERE

Mindfulness si neurobiologie. Dezvoltarea creierului si a starii de bine prin meditatie si practica prezentei constiente - Daniel J. Siegel
 
... culturile stravechi si religiile de pe toata suprafata globului s-au folosit dintotdeauna de diverse metode – de la meditatie si rugaciune pana la yoga si tai-chi – pentru a ajuta oamenii sa progreseze catre starea de bine prin concentrarea atentiei si prin acordarea la clipa prezenta.
 
Acum s-a dovedit stiintific ca starea de atentie constienta ne potenteaza bunastarea fizica, mintala si sociala. Inarmat cu dovezi empirice, Siegel adopta o abordare inovatoare: aduce laolalta descoperirile rezultate în urma unor cercetari de ultima ora si intelepciunea practicilor de mindfulness, pentru a demonstra cum ar putea functiona aceasta abilitate accesibila oricui si modul in care cultivarea ei ne poate imbogati viata.

In centrul acestei sinteze vizionare dintre stiinta si practica se afla ideea ca, prin constientizarea experientelor noastre neintrerupte, in noi se creeaza o legatura – sau rezonanta – care controleaza anumite circuite sociale si emotionale din creier. Practica mindfulness stimuleaza dezvoltarea acestor „circuite de rezonanţa” – o dezvoltare ce transforma starea de atentie constienta permanenta intr-o stare de rezistenta pe termen lung.

Coroborand studii moderne cu sondari ale experientei directe, volumul Mindfulness si neurobiologie ofera o perspectiva unica asupra vietii noastre launtrice, a relatiilor interpersonale si a dezvoltarii starii de bine si a fericirii.
 
CUPRINS:
 
Prefata
Partea I: Minte, creier si stare de constienta
Capitolul 1: Starea de prezenta constienta
Capitolul 2: Elementele de baza ale creierului
Partea a II-a: Cufundarea in experienta directa
Capitolul 3: O saptamana de tacere
Capitolul 4: Suferinta si fluxurile constientizarii
Partea a III-a: Aspecte ale creierului constient
Capitolul 5: Subiectivitate si stiinta
Capitolul 6: Cuplarea la butucul rotii
Capitolul 7: Eliminarea judecatii discriminatorii
Capitolul 8: Sintonizarea launtrica
Capitolul 9: Coerenta reflectiva
Capitolul 10: Flexibilitatea sentimentelor
Capitolul 11: Gandirea reflectiva
Partea a IV-a: Reflectii asupra creierului constient
Capitolul 13: Educarea mintii
Capitolul 13: Starea de reflectivitate in practica medicala
Capitolul 14: Creierul constient in psihoterapie
Postfata
Anexa I
Anexa II
Anexa III
Bibliografie
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0204 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.