Mindfulness pentru vindecare

Mindfulness pentru vindecare
Preț: 36,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786066393508
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 272

DESCRIERE

Mindfulness pentru vindecare - Jon Kabat-Zinn
 
... autorul evidențiază cum practica mindfulness îți vindecă trupul și îți reface traseele neuronale, prin procesele neuroplasticității. De asemenea, mindfulnessul întărește sistemul imunitar și te ajută să procesezi caracterul nepermanent al propriei vieți și sfârșitul său imanent. (Re)venindu-ne în simțuri – atât literal, cât și metaforic –, devenim ființe umane mai înrădăcinate, mai conștiente și pline de compasiune și contribuim, astfel, la vindecarea propriei vieți și a națiunilor.
 
Fragment din carte:
 
In vocabularul meu, cuvântul „vindecare" e cel mai bine descris ca o împăcare cu lucrurile aşa cum sunt ele. Nu înseamnă să repari şi să te vindeci în sensul de a reveni complet la o stare originară sau de a face să dispară pur şi simplu lucrul acela problematic, oricare ar fi el.

Procesul şi practica împăcării cu lucrurile aşa cum sunt ele înseamnă foarte mult să cercetezi în tine dacă tu chiar ştii cu adevărat cum sunt lucrurile sau dacă doar crezi că ştii şi, ca urmare, chiar prin felul în care alegi să te gândeşti la situatia în care te afli, dacă nu cumva confunzi realitatea lucrurilor cu povestea ta despre ele. Impăcarea cu lucrurile aşa cum sunt ele presupune să ai experienţa modului în care tu şi noi toţi ne redefinim şi, ca urmare, ne transformăm în relaţia pe care o avem cu ceea ce este cu adevărat, inclusiv evidenta noastră necunoaştere a modului în care se vor desfaşura lucrurile chiar în clipa imediat următoare.

Această stare internă deschide posibilităţi nemărginite, pe care nici nu ni le-am imaginat vreodată. De ce? Pentru că tiparele noastre de gândire ne limitează atât de mult, apăsate de uimitor de puţin cercetatele obişnuinţe ale minţii noastre. In această carte vom sparge în bucăţi tot mai mici aceste obişnuinţe, dobândind astfel contact cu deschiderile şi oportunităţile ce apar când facem acest lucru — când, aşa cum spunea Derek Walcott, „te saluţi când ajungi chiar la uşa ta".
 
CUPRINS:
 
Partea a I-a. Posibilităţi de vindecare
Simtirea
Nimic personal, dar, mă scuzaţi... suntem cine credem că suntem?
Chiar si moleculele ni se ating
Nu există separare
Orientarea în timp şi spaţiu. Omagiu tatălui meu
Realitatea alternativă - conştienta rotativă
Instituţii ortogonale
Studiu asupra vindecării şi minţii
Studiul despre fericire. Meditaţia, creierul şi sistemul imunitar
Homunculus
Propriocepţia. Senzaţia de corp
Neuroplasticitatea şi limitele necunoscute ale posibilului
 
Partea a II-a.  Sosind în faţa propriei uşi
„Nu-mi aud gândurile!"
„N-am avut o clipă să-mi trag sufletul"
Infidelitatea omului ocupat
Ne intrerupem singuri
Umple toate clipele
Găseşte loc
Nu poţi ajunge acolo de aici
Copleşirea
Dialoguri şi discuţii
 A sta la pupitru
Eşti nebun!
Schimbări de fază
Tu faci, tu ai
Orice ideal de practică e doar o altă fabricaţie
 „Ai ceva de zis?"
Cine a câştigat finala?
Aroganţă şi îndreptăţire
Moartea
Să mori înainte de a muri
Să mori înainte de a muri - continuarea
Nu ştiu
Mulţumiri
Referinţe
Despre autor
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0223 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.