Mindfulness pe intelesul tuturor

Mindfulness pe intelesul tuturor
Preț: 47,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-989-2
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 256
Categoria: Religie

DESCRIERE

Mindfulness pe intelesul tuturor - Bhante Henepola Gunaratana
 
Cu bine-cunoscuta claritate ce il caracterizeaza, Bhante Gunaratana ne poarta pas cu pas prin miturile, realitatile si beneficiile meditatiei si ale practicii mindfulness. Avem deja tot ceea ce ne trebuie pentru a trai o viata mai productiva si mai linistita, iar Bhante nu face decat sa ne arate fiecare instrument al meditatiei, sa ne explice la ce foloseste si cum sa il intrebuintam. Mindfulness pe intelesul tuturor este cartea care se adreseaza oricui doreste echilibru in viata sa, indiferent daca se afla acasa, la serviciu sau in vacanta.
 
Subiectul acestei cărţi îl constituie practica Meditaţiei Vipassana. Repet, practica. Acesta este un manual de meditaţie ce conţine elementele de bază, fiind un ghid „pas-cu-pas" dedicat Meditaţiei Viziunii Profunde. Se doreşte ca acest ghid să fie practic. Este destinat utilizării. Există deja multe cărţi cuprinzătoare şi pe înţelesul tuturor despre buddhism ca filozofie şi despre aspectele teoretice ale meditaţiei buddhiste. Dacă sunteţi interesaţi de aceste chestiuni, vă îndemn să citiţi acele cărţi. Multe dintre ele sunt excelente. Cartea de faţă constituie un manual de tipul „Cum să..". Este scrisă pentru cei care doresc să mediteze şi este scrisă mai ales pentru cei care doresc să înceapă imediat.
 
Numai cei care meditează în mod regulat şi cu sârguinţă pot judeca efortul nostru. Nici o carte nu poate să răspundă la toate problemele pe care le poate întâmpina cineva care meditează. La un moment dat veţi avea nevoie de un profesor calificat. Dar, până una alta, în această carte sunt formulate regulile de bază; pentru o înţelegere deplină a acestor pagini veţi avea nevoie de o vreme mai îndelungată.
 
Există mai multe stiluri de meditaţie. Fiecare tradiţie religioasă majoră are un gen de procedură numită meditaţie, iar cuvântul este adesea folosit într-un sens foarte larg. Acest volum se ocupă exclusiv de stilul de meditaţie Vipassana, aşa cum este predat şi practicat în buddhismul din sudul şi sud-estul Asiei. Adesea Vipassana se traduce prin Meditaţia Viziunii Profunde, deoarece scopul acestui sistem este de a oferi celui care meditează o percepere clară a naturii realităţii, şi o înţelegere adâncă a modului cum funcţionează totul.

CUPRINS:

Prefata   
Introducere: Buddhismul american   
Meditatia  15
Ce nu este meditatia  29
Ce este meditatia     47
Atitudine     63
Practica    71
Ce sa faceti cu corpul    95
Ce trebuie sa faceti cu mintea     101
Structurarea meditatiei    117
Organizarea practicii    129
Confruntarea cu problemele    141
Confruntarea cu distragerile – I     167
Confruntarea cu distragerile – II    175
Atentia constienta (Sati)     199
Atentie constienta versus concentrare    215
Meditatia in viata de zi cu zi     227
Ce aveti de castigat din asta   245
Despre autor   254

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0230 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.