Micul print - Antoine De Saint-Exupery

Micul print - Antoine De Saint-Exupery
-10%
Preț: 18,00 lei
20,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069345252
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 112

DESCRIERE

"Am trait astfel singur, fara a avea pe cineva cu care sa stau de vorba cu adevarat, pâna ce am avut o pana în desertul Sahara, acum sase ani. Se stricase ceva la motor. Si cum n-aveam cu mine nici mecanic, nici pasageri, ma pregateam sa încerc sa fac, de unul singur, o reparatie dificila. Era pentru mine o problema de viata si de moarte. Abia mai aveam apa de baut pentru opt zile.
 
În prima seara am adormit pe nisip, la o mie de mile de orice tinut locuit. Eram mult mai izolat decât un naufragiat pe o pluta în mijlocul oceanului.
 
Va închipuiti atunci surpriza mea, în zori, când m-a trezit un glas firav si ciudat. Zicea: - Te rog... deseneaza-mi o oaie! - Poftim? - Deseneaza-mi o oaie... Am sarit în picioare de parca as fi fost lovit de trasnet. M-am frecat la ochi.
 
M-am uitat cu atentie. Si am vazut un prichindel cu totul extraordinar care ma privea cu gravitate. (...) M-am uitat asadar la acea aparitie facând ochii mari de uimire. Nu uitati ca ma gaseam la o mie de mile de orice tinut locuit.
 
Or, omuletul meu nu mi se parea a fi nici ratacit, nici mort de oboseala, nici mort de foame, nici mort de sete, nici mort de frica. Nu avea deloc înfatisarea unui copil pierdut în mijlocul desertului, la o mie de mile de orice tinut locuit.
 
Când am izbutit în cele din urma sa vorbesc, i-am spus: - Dar... ce faci aici? Iar atunci el îmi repeta, foarte blând, ca pe un lucru foarte serios: - Te rog... deseneaza-mi o oaie... (...) Si asa am facut cunostinta cu micul print."

Un pilot pierdut în deșert (așa cum însuși Saint-Exupéry fusese după ce se prăbușise cu avionul în Sahara) se trezește dimineața, față în față, cu un băiețel blond. „Te rog“, îi spune acesta, „desenează-mi o oaie“. Iar pilotul își dă seama că, atunci când unele evenimente din viață sunt prea greu de înțeles, tot ce rămâne de făcut e să te lași în seama lor și să le accepți misterele. Și așa începe una dintre cele mai frumoase povești și fabule despre lucrurile importante din viață. Pentru copii, povestea micului prinț venit de pe un asteroid să viziteze Terra, este irezistibilă. Pentru adulți este o extraordinară meditație asupra condiției umane. Micul prinț a apărut întâi în America, în 1943, pe vremea în care autorul se afla în exil, iar de atunci a fost tradus în peste 160 de limbi, devenind un reper colosal al literaturii universale.
 
Antoine de Saint-Exupéry (1900–1944), scriitor și aviator francez. Născut într-o familie catolică și aristocratică, a rămas orfan la numai patru ani. La 21 de ani și-a luat brevetul de pilot și a început să lucreze pentru diverse companii aeriene, zburând în Africa și în America de Sud. Un cititor pasionat (până și la manșa avionului!), s-a dedicat și scrisului, publicând literatură și relatări de călătorie și bucurându-se de succes. După invadarea Franței, în 1940, a ales să lupte de partea Aliaților, executând misiuni deasupra Mării Mediterane. A dispărut într-un zbor de recunoaștere pe 31 iulie 1944, ceea ce a făcut din autorul Micul prinț un erou al Franței. Romane: Vol de nuit (1931), Terre des hommes (1939), Pilote de guerre (1942).
 
„Micul prinț îi va lumina pe copii proiectându-și indirect mănunchiul său de raze. Îi va atinge într-un loc care nu este mintea și va scânteia acolo până când va veni timpul ca ei să înțeleagă.“ P. L. Travers, scriitoare britanică, autoarea seriei de cărți pentru copii Mary Poppins
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0209 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.