Mic dejun si gustari pentru o viata sanatoasa

Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786066491075
Editura: Mast
Anul publicării: 2019
Pagini: 240
Categoria: Alimentatie
DESCRIERE
Mic dejun si gustari pentru o viata sanatoasa - Attilio Speciani, Marina Necchi, Michela Carola Speciani
... acest volum este unul extrem de senzual, care transformă una dintre nevoile cele mai intime ale unei persoane (cea de a se hrăni şi de a absorbi energia care ajunge pe Pământ dinspre Soare), în plăcerea legată de mâncare, stimulând atât ideea de atingere a unei stări generale de bine cât şi entuziasmul legat de sănătatea propriului organism.
Micul dejun este deja o masă indispensabilă pentru foarte multe persoane şi este considerată excepţională de majoritatea celor care s-au "convertit" din acest punct de vedere. Odată cu trecerea ultimilor ani, caracterizaţi de studii din ce în ce mai aprofundate în domeniul bolilor inflamatorii şi automat al dietelor cu scop preventiv, importanţa dată mesei de dimineaţă sau chiar gustărilor a cunoscut o creştere constantă, ajungând să fie recunoscută ca regulă generală, ca certitudine ştiinţifică.
Pacienţii obişnuiau să ne solicite mereu exemple, indicaţii, sugestii pentru a combina fantezia, gustul şi starea de bine, cu respectarea propriului profil alimentar. Foarte mulţi căutau sugestii pentru masa de dimineaţă, care, ţinând cont de propriile reacţii la alimente şi eventualele intoleranţe alimentare, să le permită să mănânce variat, pentru a evita consumul monoton de alimente (este suficient să ne gândim la gluten). Astfel s-a născut această carte.
Printre multiplele obiective ale acestei cărţi, ne propunem să creăm o sumă de principii care să ne conducă spre obtinerea unei stări de bine şi spre îmbunătăţirea sănătăţii, acceptand cu măsură ideea de exagerare şi nevoile omului modern, prin ajutorul oferit pentru a obţine o varietate mai mare în alimentaţie cu scopul de a îmbunătăţi sănătatea, prin indicarea direcţiilor care trebuie urmate pentru a ajunge la o constiinta alimentară, educându-ne să apreciem gusturi noi...
CUPRINS:
Cuvânt înainte
PARTEA 1. INTRODUCERE GENERALĂ
Introducere
Ierburi aromatice şi condimente
Introducere
Ierburi aromatice şi condimente
PARTEA A DOUA - PREGĂTIŢI? SĂ ÎNCEPEM!
Capitolul 1 - Grăsimile şi uleiurile: aspecte pozitive şi negative
Capitolul 2 - Drojdiile şi fermentaţia
Capitolul 3 - Proteinele... chiar şi la micul dejun
Capitolul 4 - Seminţe uleioase gătite sau crude
Capitolul 5 - Lapte şi lactoză
Capitolul 6 - Zahărul şi zaharurile: ce presupun şi cum învăţăm să le cunoaştem şi să le alegem
Capitolul 7 - Echilibrarea impactului glicemic chiarşi atunci când alegem dulciurile
Capitolul 8 - Calorii - da sau nu: să înţelegem ce trebuie să alegem şi de ce
Capitolul 9 - Fructele şi legumele: cum să le alegem, câte să alegem şi sub ce formă
Capitolul 10 - Ouăle: bine-venite la masă şi mai ales la micul dejun
Capitolul 11 - Toate avantajele cafelei, ceaiului şi ciocolatei
Capitolul 12 - Mai puţină sare în general
Capitolul 13 - Autonomie în bucătărie: prepararea laptelui şi iaurturilor vegetale
Capitolul 14 - Reacţiile inflamatorii alimentare: cum ne vindecăm
Capitolul 15 - Produsele biologice şi produsele integrale
Capitolul 16 - Importanţa actuală a sensibilităţii la gluten în contextul bucătăriei italieneşti
PARTE A 3-A - ORGANIZAREA
Gătitul şi metodele de gătit
Timpul dedicat micului dejun - Organizarea este esenţială
Cum ne organizăm frigiderul şi cămara
PARTEA A 4-a - Reţete de bază
Clătite
Clătite americane (Pancakes)
Gofre
Lipie
Pizza din făină integrală
Chec de ciocolată
Pâine integrală clasică în formă de chec
Pâine integrală cu dospire lungă, cu măsline
Pâine integrală cu seminţe sau nuci
Pita sau pâinea arăbească integrală
Mămăligă
Aluat fraged
Aluat brisae
Dulceaţă fără zahăr adăugat
Cremă Gianduia preparată în casă
Cremă de vanilie
Glazură de ciocolată
Ouă la tigaie Omletă
Ouă fierte şi alia Coque
Maioneză
Sos verde fără gluten
Ketchup
Guacamole
Hummus
Tort din făină de castane
PARTEA A 5-A- MENIURI
Introducere
Meniuri de mic dejun internaţional
Meniul scoţian
Omletă cu somon
Fasole înăbuşită
Ciuperci cartofi şi roşii
Meniu englezesc
Muffins englezeşti
Biscuiţi englezeşti
Introducere
Meniuri de mic dejun internaţional
Meniul scoţian
Omletă cu somon
Fasole înăbuşită
Ciuperci cartofi şi roşii
Meniu englezesc
Muffins englezeşti
Biscuiţi englezeşti
Meniu irlandez
Scones
Iaurt cu ovăz şi fructe de sezon
Scones
Iaurt cu ovăz şi fructe de sezon
Meniu american
Covrigi umpluţi cu brânzeturi, şuncă şi roşii
Chec cu ciocolată
Fructe cu fulgi de cereale
Covrigi umpluţi cu brânzeturi, şuncă şi roşii
Chec cu ciocolată
Fructe cu fulgi de cereale
Meniu arăbesc
Brânză cu mentă (Labneh)
Chifteluţe de năut (Falafel)
Tort cu cocos (Harrissah)
Brânză cu mentă (Labneh)
Chifteluţe de năut (Falafel)
Tort cu cocos (Harrissah)
Meniu continental
Rulouri de bresaola (şuncă de vită) sau prosciutto
Salată de fructe
Rulouri de bresaola (şuncă de vită) sau prosciutto
Salată de fructe
Meniu german
Cartofi cu ouă, prosciutto şi ceapă
Ştrudel de mere
Cartofi cu ouă, prosciutto şi ceapă
Ştrudel de mere
Meniu oriental
Noodles din soia cu peşte
Noodles din soia cu peşte
Meniu japonez
Pancakes japoneze
Omletă dulce japoneză (Tamagoyaki)
Meniu chinezesc
Noodles de orez cu pui şi legume
Porridge de cartofi dulci şi mei
Pancakes japoneze
Omletă dulce japoneză (Tamagoyaki)
Meniu chinezesc
Noodles de orez cu pui şi legume
Porridge de cartofi dulci şi mei
Meniu mexican
Tortillas umplute (Burritos)
Cârnaţi cu ouă (Chorizo con huevas)
Burrito cu banane
...
...
Meniuri 4 stagioni
Tortillas umplute (Burritos)
Cârnaţi cu ouă (Chorizo con huevas)
Burrito cu banane
...
...
Meniuri 4 stagioni
Meniuri Vegane
Meniuri Gluten Free
Meniuri Hipocalorice
Meniuri fara zahar
PARTEA A 6-A - SITUATII DEOSEBITE SI SFATURI
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 42,00 lei45,00 lei (-6,67%)
- 115,00 lei124,00 lei (-7,26%)
- 55,00 lei
Promoţii
-- 42,00 lei45,00 lei (-6,67%)
- 115,00 lei124,00 lei (-7,26%)
- 50,00 lei54,00 lei (-7,41%)
RECENZII