Mic-dejun cu Seneca. Ghid stoic pentru arta de a trăi

Mic-dejun cu Seneca. Ghid stoic pentru arta de a trăi
-8,2%
Preț: 45,00 lei
49,00 lei (-8,16%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1567-9
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 304
Categoria: Filozofie

DESCRIERE

Mic-dejun cu Seneca. Ghid stoic pentru arta de a trăi - David Fideler
 
... o excelentă introducere în scrierile lui Seneca, în ceea ce înseamnă filosofia stoică și stoicismul: lecții comprimate pe înțelesul cititorului contemporan și sfaturi practice despre cum să duci o viață bună, despre umilință, dragoste, bătrânețe ș. a., extrase din învățăturile atemporale ale lui Seneca
 
Stoicismul, cea mai influentă filosofie a Imperiului Roman, oferă modalități revigorant de moderne pentru a ne întări caracterul în fața unei lumi imprevizibile. În Mic-dejun cu Seneca, filosoful David Fideler analizează scrierile clasice ale lui Seneca într-o serie de capitole concentrate, explicând clar și concis ideile acestuia, fără a le simplifica excesiv. Recunoscut pe scară largă drept cel mai talentat și uman scriitor al tradiției stoice, Seneca ne învață să trăim liberi și cu rost. Îndrumările sale pentru o viață bună pot fi puse în practică și de cititorul de astăzi: învinge durerea, anxietatea și mânia, transformă eșecurile în oportunități și recunoaște adevărata natură a prieteniei.

Cel mai bine savurată ca ritual zilnic, ca o ceașcă de cafea energizantă, înțelepciunea lui Seneca ne oferă zi de zi o mulțime de sfaturi testate în timp despre condiția umană – care, după cum se dovedește, nu s-a schimbat prea mult în ultimele două mii de ani.
 
David Fideler este scriitor, filosof și editor al site-ului Stoic Insights, fiind preocupat în special de felul în care filosofia și științele umane pot contribui la viața modernă. A studiat religie, istoria ideilor și filosofie antică și a obținut doctoratul în filosofie și istoria științei la University of Pennsylvania. A fost profesor și consultant educațional și, ca editor de carte, a tradus, antologat și coordonat mai multe lucrări de specialitate. Este autorul cărților Restoring the Soul of the World: Our Living Bond with Nature’s Intelligence și Jesus Christ, Sun of God: Ancient Cosmology and Early Christian Symbolism. Născut în Statele Unite, locuiește în prezent la Sarajevo împreună cu soția și fiul său.
 
CUPRINS:
 
Prefață
Introducere. O viață care merită cu adevărat trăită
 
Capitolul 1
Arta pierdută a prieteniei.
 
Capitolul 2
Prețuiește-ți timpul: nu îți amâna viața
 
Capitolul 3
Cum să scapi de griji și anxietate.
 
Capitolul 4
Problema mâniei.
 
Capitolul 5
Nu poți scăpa de tine însuți.
 
Capitolul 6
Cum să depășești restriştile
 
Capitolul 7
De ce nu trebuie să te vaiți niciodată
 
Capitolul 8
Bătălia împotriva sorții: cum să faci față
sărăciei și bogăției extreme
 
Capitolul 9
Gloatele sfruntate și legăturile care ne țin în viață
 
Capitolul 10
Cum să fii autentic și să contribui în societate
 
Capitolul 11
Cum să trăiești din plin, nepăsător faţă de moarte
 
Capitolul 12
Dă-i durerii obolul
 
Capitolul 13
Dragoste și recunoștință
 
Capitolul 14
Libertatea, liniștea sufletească și bucuria durabilă

Mulțumiri
Apendice. Exerciții filosofice stoice
Scrierile filosofice ale lui Seneca
Note
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Filozofie

Created in 0.0238 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.