Mentori. Cum să ajuți și să te lași ajutat

Mentori. Cum să ajuți și să te lași ajutat
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 192

DESCRIERE

Mentori. Cum să ajuți și să te lași ajutat - Russell Brand
 
... niciun copil nu este îndeajuns de conștient cât să își aleagă un mentor. Primim totul așa cum ni se dă; abia în adolescență începem să bâjbâim dincolo de limitele trasate de mama și tata sau de oricine s-a ocupat de trasarea limitelor. Unii băieți le dau rolul acesta tovarășilor din găști, unele fete îl dau poneilor, dar pentru fiecare dintre noi, dincolo de aceste roluri mărunte, se găsesc vreun Ben Kenobi și vreo Maya Angelou care așteaptă cu înfrigurare să transmită mai departe un model de viață plin de înțelepciune.
 
Mentorul  nu  este  doar  un  educator  și  un  îndrumător,  ci și un om total altruist, lipsit de prejudecăți și un abil cunoscător al realității celui care îi cere ajutorul. Uneori nu  este  căutat  și  ales,  ci  întâlnit  întâmplător.  Iar  dacă  apare această fericită și uneori nesperată șansă, ai nevoie de  un  dram  de  curaj  pentru  a-l  urma  fără  să  îi  pui  la  îndoială intențiile.
 
Autorul acestei cărți a avut parte de ambele categorii de mentori: pe unii și i-a dorit de la început, pe alții doar după  ce  le-a  descoperit  calitățile  excepționale.  Dar  de  la toți, obișnuiți sau atipici, comunicativi sau închiși în ei, Brand a învățat câte un lucru valoros. Printre altele, că  trebuie  să  fii  sincer  cu  tine  și  cu  ceilalți  pentru  ca,  într-un final, să pășești pe calea adevăratei spiritualități.
 
CUPRINS:

Introducere
1. Printre pierde-vară: Vremea dinaintea mentorilor 17
2. Primul mentor: Inițierea cu un ateu credincios 25
3. Al doilea mentor: Hrană zen de la femeia înțeleaptă 35
4. Al treilea mentor: Guru din Goodison 43
5. Al patrulea mentor: Războinicul de pe saltea 61
6. Al cincilea mentor: Merlin de pe banca din parc 79
7. Al şaselea mentor: Afrodita damnaților 91
8. Al șaptelea mentor: Mama divină 101
9. Şanse ratate: Înainte ca ucenicul să fie pregătit 115
10. Al optulea mentor: Fratele Swami 125
11. Cum să fii tată 141
12. Cum devii mentor 153
13. Cum răspunzi chemării 163
Concluzii 175
Cei 12 pași 184
Mulţumiri 189

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0386 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.