Meditatii - Marcus Aurelius

Meditatii - Marcus Aurelius
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-8894-82-9
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 256
Categoria: Filozofie

DESCRIERE

Meditatii - Marcus Aurelius
 
Meditatii este una dintre cele mai faimoase si mai influente carti din lume, scrisa de imparatul roman Marcus Aurelius (121-180 d. Hr.).
 
Autorul inspira si instruieste prin calmul sau si prin faptul ca recunoaste fara sa clipeasca dificultatile elementare ale vietii umane, punand accentul pe cautarea pacii interioare si a certitudinii etice intr-o lume aparent haotica.
 
In fata durerii, a pierderii si a mortii inevitabile - suferintele care stau la baza vietii - Aurelius recomanda o detasare stoica fata de lucrurile care nu pot fi controlate si o concentrare asupra vointei si perceptiei proprii.
 
Este imposibil ca, dupa ce citesti aceasta carte, sa nu ramai cu o fraza sau o replica ce iti va fi de ajutor data viitoare cand te vei gasi intr-o situatie neplacuta.
 
Imbogateste-te cu filosofie de viata atemporala, accesibila, scrisa de catre unul dintre cei mai puternici oameni care au trait vreodata.

CUPRINS:

Introducere
Cartea întâi / 33
Cartea a doua / 43
Cartea a treia / 51
Cartea a patra / 59
Cartea a cincea / 73
Cartea a şasea / 89
Cartea a şaptea / 103
Cartea a opta / 119
Cartea a noua / 133
Cartea a zecea / 147
Cartea a unsprezecea / 163
Cartea a douăsprezecea / 177
Maxime ale stoicilor / 189
Scuzele lui Gataker / 195
Bibliografie / 201
Note finale / 215
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0399 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.