Mastile masculinitatii

Mastile masculinitatii
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-93990-9-5
Anul publicării: 2018
Pagini: 256

DESCRIERE

Mastile masculinitatii. Cum pot bărbaţii să-şi accepte vulnerabilitatea şi, totuși, să clădească relaţii solide şi să trăiască viaţa din plin - Lewis Howes
 
... despre psihologia femeii se scrie mult şi bine, dar universul interior al bărbaţilor este mult prea puţin explorat şi din această cauză toată lumea are doar de suferit. Tot din descoperirile terapeutice, îmi permit a spune că noi toţi plătim un preţ mult prea mare pentru că psihologia masculină este ignorată sau, în cele mai multe cazuri, denigrată. Nu întâmplător, societatea zilelor noastre, atât în România, cât şi în întreaga lume, se confruntă cu atât de multe dezastre relaţionale. Bărbatul - indiferent de vârstă, etnie, statut social sau cont bancar - a ajuns la o criză profundă de identitate. Iar asta se vede din felul în care ne tratăm iubitele, copiii, colegii, prietenii, bunurile şi viaţa de zi cu zi.
 
Deoarece nu avem spaţiu psihologic şi relaţional pentru a ne descoperi adevăratul sine, în scopul de a supravieţui împrumutăm diferite măşti, pe care ajungem mai apoi să le confundăm cu adevăratul nostru chip. Ne uităm în oglindă şi nu mai vedem decât frânturi din noi, pe care le generalizăm şi în baza cărora ne definim valorile, alegerile, relaţiile şi priorităţile. Doar că toate acestea le plătim scump şi gradul copleşitor de îndatorare emoţională nu se opreşte la noi. El ajunge să fie zestrea psihologică pe care le-o lăsăm moştenire urmaşilor noştri.
 
Un bărbat care se identifică exclusiv (şi, implicit, nesănătos) cu Masca Atotcunoscătorului sau a Invincibilului nu va cunoaşte niciodată pacea sufletească, nu va şti să-şi iubească îndeajuns familia şi nici nu va fi mulţumit cu ceea ce are - amprente sufleteşti care se vor transfera către copiii şi nepoţii săi. Iar singura cale pentru a nu-i contamina şi pe cei din generaţiile viitoare este să îndrăznim să ne cunoaştem pe noi înşine, să ne conştientizăm măştile.
 
CUPRINS:
 
Prefaţă... 17
Introducere... 27
Capitolul 1
Masca Stoicului... 43
Capitolul 2
Masca Atletului... 66
Capitolul 3
Masca Materialistului... 87
Capitolul 4
Masca Seducătorului... 109
Capitolul 5
Masca Agresivului... 134
Capitolul 6
Masca Bufonului... 155
Capitolul 7
Masca Invincibilului    ... 177
Capitolul 8
Masca Atotcunoscătorului... 198
Capitolul 9
Masca Alfa... 217
Concluzii... 235
Note bibliografice... 247
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0571 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.