Marte si Venus se impaca - John Gray

Marte si Venus se impaca - John Gray
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-606-33-3455-9
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 320

DESCRIERE

Marte si Venus se impaca - John Gray
 
... din perspectivă istorică, modul în care un bărbat işi susţinea familia şi-i arăta iubire femeii sale era să plece ca să-i aducă ceva. In ziua de azi, această metodă nu mai funcţionează la fel de bine, deoarece, în multe cazuri, şi femeia merge la vânătoare, iar când bărbatul se întoarce acasă, trebuie să muncească şi la relaţie.
 
Pe vremuri, pentru ca bărbaţii să le susţină pe femei, era suficient să le satisfacă nevoile fizice, dar, în prezent, acest lucru nu mai e valabil. Femeile ştiu că sunt capabile să-şi asigure existenţa din punct de vedere material şi au nevoie de susţinerea emoţională a bărbaţilor. Acesta e secretul.
 
Ce-i drept, bărbaţii vor să fie de ajutor, dar trebuie să treacă printr-un proces de adaptare. Trebuie să învăţăm arta comunicării, văzută ca o exprimare a iubirii, nu ca un simplu transfer de informaţii. în general, când o femeie îi spune bărbatului că trebuie să stea de vorbă, acesta se gândeşte: „A, nu, nu se poate". Este aceeaşi reacţie pe care o aveam când mergeam pentru prima dată la vânătoare. „A, nu, nu se poate. Chiar trebuie să omor animalul ăla? Eu? Dacă mă prinde el pe mine?" Atât de frică ne era, încât nu ştiam ce să facem. Dar am învăţat - şi putem învăţa şi de ce e nevoie într-o relaţie, conform noii fişe a postului.

Astăzi, marea problemă a relaţiilor nu o constituie banii, deşi uneori avem această impresie. Problema este comunicarea. In prezent, o relaţie presupune satisfacerea reciprocă a nevoilor emoţionale - iar astăzi, femeile au alte nevoi emoţionale decât aveau cu 50 de ani în urmă. La fel stau lucrurile şi in cazul bărbaţilor. Suntem o altă generaţie. Lumea s-a schimbat, şi oamenii au cu totul alte aşteptări decât pe vremuri.

Pentru un bărbat, adevărata dragoste înseamnă a iubi o femeie aşa cum este, fără a încerca s-o schimbe. Atunci când întâlneşte persoana „potrivită", adeseori după o sumedenie de „interviuri", îşi deschide inima şi o iubeşte pe acea femeie asa cum este ea. Bărbatul îşi doreşte să fie iubit la rândul lui aşa cum este el, dar majoritatea femeilor nu ştiu asta.
Când îşi caută un partener, femeia doreşte un bărbat care s-o facă să se simtă bine, pe care să-1 iubească. Dar ceva din ea îi spune: „Are potenţial, se vede. Ce-aş putea face cu el? Cu iubire, o să trecem peste toate. O să-1 iubesc, şi gata. O să-i dăruiesc iubire, şi se va schimba".

Din păcate, bărbaţii nu pot face nimic în legătură cu această înclinaţie a femeilor. Aşa sunt ele, dar pot învăţa să lucreze la asta, la fel cum bărbaţii pot învăţa să accepte că aşa sunt femeile. Vor să-i schimbe pe bărbaţi. în cartea de faţă şi într-o altă carte a mea, Bărbaţii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus, vorbesc despre această înclinaţie într-un mod amuzant, prietenos şi, cel mai important, pozitiv.
 
Nu e nimic în neregulă nici cu bărbaţii, nici cu femeile, dacă abordăm relaţiile într-un mod pozitiv şi dacă ne luăm angajamentul să facem tot ceea ce putem pentru a ne înţelege unii pe alţii şi a face relaţiile să meargă. în esenţă, ceea ce-mi propun este să-i ajut pe membrii unui cuplu să înveţe să-şi respecte deosebirile dintre ei şi, astfel, să se apropie mai mult unul de celălalt...
 
CUPRINS:
 
Prefata
Introducere
Capitolul 1. Arta de a iubi o fiinta de pe alta planeta
Capitolul 2. Construirea unei relaţii    
Capitolul 3. Principalele diferenţe dintre bărbaţi şi femei     
Capitolul 4. Bărbaţii şi femeile văd lumea în mod diferit     
Capitolul 5. Bărbaţii şi femeile reacţionează diferit la stres    
Capitolul 6. Simptomele stresului    
Capitolul 7. Găsirea echilibrului     
Capitolul 8. De ce femeile nu se simt iubite
Capitolul 9. Arta relaţiilor împlinite
Capitolul 10. Cum să oferim şi să primim sprijin emoţional
Capitolul 11. Nevoile emoţionale primare        
Capitolul 12. Secretul firilor complementare
Capitolul 13. Tehnica scrisorii emoţiilor     
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0452 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.