Mari comandanți. Alexandru, Hannibal, Cezar și arta conducerii

Mari comandanți. Alexandru, Hannibal, Cezar și arta conducerii
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-8989-7
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 312

DESCRIERE

Mari comandanți. Alexandru, Hannibal, Cezar și arta conducerii - Barry Strauss
 
... deşi tacticile de luptă şi armele s-au schimbat de-a lungul secolelor, războaiele din prezent nu diferă foarte mult de cele din trecut – aceasta este concluzia istoricului Barry Strauss după ani de cercetări în Italia, Franţa, Grecia, Turcia şi Tunisia, pe urmele celor mai mari comandanţi ai lumii antice.
 
Alexandru, Hannibal şi Cezar nu au fost doar strategi de geniu, ci şi oameni de stat şi lideri excepţionali. Au ştiut să privească dincolo de câmpul de luptă pentru a învăţa pe cine să înfrunte, când să înceapă şi când să pună capăt unui război şi cum să asigure stabilitatea teritoriilor cucerite. Pornind de la dovezile arheologice şi documentele consultate, Barry Strauss ne arată unde anume şi-au demonstrat aceştia geniul, unde au greşit şi mai ales care sunt calităţile esenţiale ale unui mare lider.
 
CUPRINS:
 
Cronologie
Glosar de nume-cheie
Hărţi
1. Zece calităţi ale comandanţilor de succes
2. Atacul
3. Rezistenţa
4. Ciocnirea..
5. Strîngerea lațului
6. Momentul cînd trebuie să te opreşti.
Concluzie
Mulţumiri
Notă despre surse
Note
Index
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0200 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.