Marele Design Biocentric. Cum viata creeaza realitatea

Marele Design Biocentric. Cum viata creeaza realitatea
Preț: 70,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786306506651
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 360

DESCRIERE

Marele Design Biocentric. Cum viata creeaza realitatea - Robert Lanza, Matej Pavsic
 
Robert Lanza, MD, este unul dintre cei mai respectati oameni de stiinta din lume intr-un articol din US News & World Report a fost numit,, geniu" si,, ganditor rebel", comparandu-l chiar cu Einstein. Lanza este presedintele Fundatiei Astellas Global Regenerative Medicine, directorul pe teme de Stiinta al Institutului Astellas pentru Medicina Regenerativa si profesor adjunct al Scolii de Medicina, in cadrul Universitatii Wake Forest.  A fost introdus pe lista celor,, 100 cei mai influenti oameni din lume" de Revista TIME in 2014. Revista Prospect l-a plasat in Top 50,, Ganditori ai Lumii", in 2015.
 
Are la activ cateva sute de publicatii si inventii si peste treizeci de carti stiintifice publicate, inclusiv informatiile definitorii in domeniul celulelor stem si al medicinei regenerative. Beneficiar al Bursei Fulbright, el a studiat alaturi de pionierul in domeniul poliomielitei, Jonas Salk, si alaturi de Laureati ai Premiului Nobel, precum Gerald Edelman si Rodney Porter. A lucrat, de asemenea, indeaproape (in calitate de coautor al unei serii de lucrari) cu renumitul psiholog de la Harvard, B. F. Skinner, si cu pionierul in domeniul transplanturilor cardiace, Christiaan Barnard. 
 
Dr. Lanza a obtinut diplomele de licenta si in medicina din partea Universitatii Pennsylvania, unde a fost beneficiar al Bursei de Merit, dar si al Bursei Benjamin Franklin. Lanza a facut parte din echipa care a clonat primul embrion uman, precum si primul care a generat cu succes celule stem adulte, folosind transferul nucleatic al celulelor somatice (clonarea terapeutica). In 2001 a fost prima persoana care a clonat o specie pe cale de disparitie si a publicat recent primul referat asupra folosirii celulelor stem pluripotente la oameni.
 
Matej Pavsic este un fizician preocupat de bazele fizicii teoretice. In timpul celor peste 40 de ani de cercetari in cadrul Institutului Jozef Stefan din Ljubljana, Slovenia, el a cercetat adesea subiecte care, la vremea respectiva, nu erau de larg interes, dar care mai tarziu au devenit extrem de populare. De exemplu, in anii 1970, el a studiat teoriile dimensiunilor inalte de tip Kaluza-Klein, pe vremea cand acestea nu erau foarte populare, iar in anii 1980 a propus o versiune timpurie a scenariului lumilor brane, scenariu ce a fost publicat, printre altele, in Classical and Quantum Gravity (n. t. - Gravitatia clasica si cuantica).
 
Matej Pavsic a publicat, in total, peste 100 de lucrari stiintifice si cartea The Landscape of Theoretical Physics: A Global View (n. t. - Peisajul fizicii teoretice: O privire de ansamblu) (Kluwer Academic, 2001). Este unul dintre autorii-pionieri in ceea ce priveste subiecte precum particulele-oglinda, lumea brane, spatiul Clifford si a publicat recent lucrari ce explica de ce energiile negative in cadrul teoriilor derivative nu sunt problematice, lucru extrem de important pentru gravitatia cuantica. Matej Pavsic a studiat fizica in cadrul Universitatii din Ljubljana.
 
Dupa obtinerea masteratului, in 1975, el a petrecut un an in cadrul Institutului pentru Fizica Teoretica din Catania, Italia, unde a colaborat cu Erasmo Recami si cu Piero Caldirola. Sub indrumarea acestora, el si-a intocmit teza de doctorat, pe care mai tarziu a sustinut-o la Universitatea din Ljubljana. Matej Pavsic a participat la numeroase conferinte, in calitate de lector, si a vizitat cu regularitate Centrul International pentru Fizica Teoretica (ICTP) din Trieste, unde a lucrat alaturi de faimosul fizician teoretician, Asim O. Barut.

Bob Berman este de foarte mult timp editorul stiintific al The Old Farmer's Almanac (n. t Almanahul batranului fermier) si editor colaborator al revistei Astronomy (n. t. - Astronomie), iar in trecut a lucrat, din 1989 si pana in 2006, la revista Discover. El produce si nareaza segmentul saptamanal Strange Universe (n. t. - Universul straniu), in cadrul WAMC Northeast Public Radio, difuzat in opt state, si a fost invitatul unor show-uri tv precum,, Late Night with David Letterman". A predat fizica si astronomie la Colegiul Marymount din New York, in anii 1990, si este autorul a opt carti populare.

CUPRINS:

Introducere
1. Să descoperim Universul
2. Computerul Apple al lui Newton şi realitățile alternative
3. Teoria cuantică schimbă totul.
4. Aluzii la nemurire
5. Jos cu realismul
6. Conştiinţa
7. Cum funcționează conștiința
8. Experimentul lui Libet revizuit
9. Conștiința animală
10. Suicidul cuantic şi imposibilitatea morţii.
11. Săgeata timpului
12. Călătorind într-un Univers fără timp
13. Forţele naturii
14. Observatorul definește realitatea
15. Visele şi realitatea multidimensională
16. Detronarea punctului de vedere fiziocentric asupra lumii
Post-scriptum: Omul căruia i-a păsat
Anexa 1: Intrebări şi critică
Anexa 2: Observatorul și săgeata timpului.
Anexa 3: Observatorii determină structura Universului
Lecturi suplimentare
Multumiri
Despre autori

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0428 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.