Marea carte despre balene

Marea carte despre balene
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786067132625
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 84

DESCRIERE

Marea carte despre balene - Editura Flamingo
 
Folosim termenul general „balenă" pentru a ne referi la cetaceele mari: balena cu înotătoare, cașalotul, orca... și de asemenea pentru adevăratele balene, din familia Balenidae.

Aceste mamifere cutreieră mările și sunt stăpânele lor, datorită dimensiunilor imense pe care le ating. Balena albastră este cel mai mare animal viu. Măsoară aproximativ cât cinci elefanți, la fel ca unii dintre marii dinozauri din trecut. Deși toate sunt carnivore, unele cetacee nu au dinți, ci fanoane, cu care filtrează micile organisme ce roiesc cu milioanele în mări și care fac parte din zooplancton.

Au o structură familială și comunica folosind sunete complexe, cunoscute sub numele de cântece. Această carte cutreieră mările în care locuiesc cetaceele pentru a descoperi că sunt animale sociale care își îngrijesc puii și se adună în grup, chemate prin cântecele lor, pentru a vâna sau a se apăra.

Ne arată urmele care le rămân de la paraziții ce locuiesc pe pielea lor, cum sunt aripioarele, ne descrie cum pufăie și cum se scufundă, cum își procură hrana, pericolele care le pândesc, de exemplu vânătoarea, poluarea și topirea gheții polare.
 
CUPRINS:

Poză de familie
Balenele
Adaptări
Uriașii mărilor
Hrana cetaceelor fără dinți
Balena albastră
Industria vânătorii de balene
Balena dreaptă
Paraziti
Balena de Groenlanda
Puii de balenă
Balena nordică sau balena lui Rudolph
Eşuări
Balena cenuşie
Migrațiile
Balena Minke
Jeturi de apă şi scufundări
Balena tropicală sau balena lui Bryde
Viața socială a misticetelor
Balena cu cocoașă
Sărituri și jocuri
Balena cu înotătoare
Hrana cetaceelor cu dinți
Casalotul
Viața socială a odontoceților
Orca comună
Salvate de la dispariție
Balena cu cioc sau balena lui Baird
Sursă de viață după moarte
Moby Dick: realitatea întrece ficțiunea
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0311 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.