Manual de psihologie clinică (vol 2). Intervenție, cercetare, interdisciplinaritate și etică

Manual de psihologie clinică (vol 2). Intervenție, cercetare, interdisciplinaritate și etică
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-8993-4
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 520

DESCRIERE

Manual de psihologie clinică (vol 2). Intervenție, cercetare, interdisciplinaritate și etică - Camelia Soponaru
 
... reunește o multitudine de teme clasice (de pildă, etapele intervenției clinice) și moderne (cum ar fi psihologia clinică socială), oferind publicului o imagine de ansamblu a disciplinei. Sunt trasate coordonatele generale pe care practicianul trebuie să le urmeze în aria activităților sale, de la modalitatea în care se realizează o intervenție și metodele folosite în cadrul cercetării la principiile etice cărora le este subordonată profesia. Sunt aduse în discuție, de asemenea, relația psihologiei clinice cu alte domenii (consiliere genetică, spiritualitate, mindfulness) și conceptul de psihologie a stilului de viață, fiind explicați factorii care ne influențează, printre altele, alegerile și comportamentul alimentar.
 
„O lucrare cu anvergură academică și profesională de top, acoperind comprehensiv, prin tematici diverse, reunite în două volume, domeniul psihologiei clinice. Pot să spun că volumele sunt și vor rămâne de referință în domeniu în țară pentru mult timp, astfel că nu trebuie să lipsească din bibliografia studenților, cadrelor didactice, cercetătorilor și practicienilor în domeniu.” (Daniel David)
 
Din CUPRINS:
 
Intervenții clinice în familie • Cercetarea experimentală • Dimensiuni culturale în psihologia clinică • Psihologia clinică a muncii • Rolul psihologiei militare în dezvoltarea noilor paradigme de intervenție psihosocială • Factorii stilului de viață • Activitatea psihologului clinician – între normativitatea juridică și cea etic‑deontologică

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0225 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.