Maktub Tarot - Suada Agachi

Maktub Tarot - Suada Agachi
Preț: 290,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2023

DESCRIERE

Maktub Tarot - Suada Agachi
 
Pasionata de studiul artei din Egiptul Antic, de pictura, sculptura si arhitectura specifice civilizatiei de pe valea Nilului din timpuri si surse care si astazi raman un mister, Suada Agachi si-a gasit inspiratia pentru a realiza un set de picturi de exceptie. Acestea sunt alcatuite din cele mai puternice simboluri care au menirea sa-l indrume pe privitor pe Calea ce i-a fost scrisa de insusi Creatorul sau. Ele reprezinta o sursa infinita de inspiratie si sunt incarcate cu o forta revelatoare impresionanta.
 
In calatoriile sale prin Egipt, Suada Agachi a luat la pas locurile incarcate de istorie si de amintiri ale unei civilizatii greu de inchipuit in zilele noastre. De la marile orase, la cele mai putin accesibile regiuni pentru publicul larg, Suada a redescoperit povestile cu talc, cunoasterea restransa si plina de intelepciune precum si sensul ascuns al simbolurilor pe care le gasim si astazi peste tot in jur.
 
Intreaga experienta acumulata impreuna cu sensul existentei fiecarui simbol au fost metamorfozate in mod tainic in cele 78 de Arcane care alcatuiesc Maktub Tarot. Persoana care contempla imaginile celor 78 de tablouri se va conecta la cele mai discrete profunzimi ale fiintei sale, accesand propriul Ghid interior. Acesta ii va infatisa in mod intuitiv cele mai ascunse secrete ale sufletului sau si ii va ghida pasii spre cele mai potrivite alegeri.
 
Cele 78 de Arcane ale Maktub Tarot au luat nastere in imaginatia impresionanta a autoarei Suada Agachi. Specialist in Tehnici de Citire a Chipului si interpretarea trasaturilor faciale, Suada a conceput si a realizat unul dintre cele mai vibrante pachete de Tarot. Cele 78 de tablouri unicat au fost pictate conform indicatiilor autoarei, in ulei pe panza, de catre talentatul pictor roman Raceanu Adrian Mihai.
 
Impresionanta opera reprezinta astazi incununarea efortului de peste 7 ani de cercetare pe taramuri egiptene la care se adauga numeroase alte studii ale simbolisticii si ale mesajelor ascunse in cartile de Tarot.
 
Fiecare dintre cele 78 de Arcane infatiseaza o oglinda a fiintei umane. Cel care priveste Arcana de Tarot, priveste de fapt un capitol esential al vietii sale. Pozitia, privirea, gesturile, actiunile si fiecare alt element care descrie personajele din Arcane, reprezinta o poarta de intrare in fascinanta lume a Tarotului precum si in universul personal interior.
 
Daca privesti cu atentie o Arcana, daca asculti cu grija mesajul pe care ti-l transmite sau daca te regasesti in dinamica unuia dintre tablouri, vei descoperi pe loc o cale. Fiecare dintre aceste cai te va indruma spre tine insuti/ insati dar tot timpul pe un alt drum, descoperind astfel o lume incarcata de posibilitati si de sanse.
 
Privirea personajului pe care il ai in fata ta iti indica directia spre care trebuie la randul tau sa-ti indrepti atentia. Indiferent de raspunsul pe care il cauti, inspiratia o vei gasi in directia indicata.
 
Fiecare carte de Tarot este numita Arcana. Semnificatia termenului respectiv este de taina, secret sau mister. Jocul de Tarot are o istorie indelungata iar denumirea in sine de Tarot inseamna Viata. Astfel, cele 78 de Arcane contin in imaginile pictate pe ele sensul si tainele intregii Vieti. Ele reprezinta o intelepciune aparte formata din elemente si simboluri universale, contin personaje arhetipale si sunt astfel create incat sa ofere indrumarea necesara atat cand sunt folosite individual cat si mai multe sau toate deodata.
 
Viata a fost, este si va ramane probabil pentru multa vreme un mister. Omul poate, in cea mai buna versiune a sa, sa se bucure de tot ceea ce are si de ceea ce ii este destinat.
 
Pe parcursul intregii sale vieti, autoarea acestor minunate carti de Tarot s-a simtit cel mai bine atunci cand s-a aflat in preajma oamenilor si cand s-a putut bucura de tot ceea ce este incarcat de vitalitate in jurul ei. A ajuns astfel sa transforme cautarea in experienta si cunoasterea intr-un stil de viata. Toate acestea au concurat ireversibil la ceea ce astazi se numeste Maktub Tarot.
 
Termenul Maktub provine din limba araba si semnifica asa este scris. Alchimia completa a tuturor acestor elemente da nastere unei filozofii autentice de o intelepciune aparte, transformand cele 78 de Arcane ale Maktub Tarot in cea mai profunda si mai cuprinzatoare expresie: Asa este scrisa Viata..
 
Cele 78 de Arcane se impart in 2 mari categorii:
I. Prima categorie este alcatuita din cele 22 de Arcane Majore numerotate de la 1 la 21, alaturi de Arcana Nebunul (The Fool) care nu are numar. Arcana cu numarul 13, spre deosebire de toate celelalte, este singura care nu are nume.
II. A 2-a categorie este alcatuita din cele 56 de Arcane Minore iar acestea la randul lor sunt impartite in 4 grupe corespunzatoare elementelor pe care le reprezinta in imaginile lor. Cele 4 Elemente sunt codificate sub urmatoarele denumiri: Cupe, Bate, Monede si Spade.
Simbolistica si corespondenta lor este urmatoarea:
Cupele reprezinta elementul Apa adica emotiile.
Batele reprezinta elementul Foc adica dorintele.
Monedele reprezinta elementul Pamant adica trupul. Spadele reprezinta elementul Aer adica intelectul.
 
Fiecare grupa din cele 4 elemente este alcatuita din 14 Arcane distribuite astfel: un As, 9 Arcane numerotate de la 2 la 10 si 4 Arcane de Curte.
Cele 4 Arcane de curte au o denumire proprie: Valet, Cavaler, Regina si Rege, reprezentand personajul din imagine, la care se adauga denumirea elementului corespunzator: cupe, bate, monede sau spade.
 
Daca Arcanele Majore reprezinta cele 22 de stadii in care se afla Sufletul uman, reprezentat de Arcana Nebunul (The Fool), in calatoria sa prin aceasta viata, Arcanele Minore reproduc instrumentele pe care acesta le are la indemana pentru a atinge desavarsirea. Cele 4 simboluri ale Arcanelor Minore sunt cele 4 Elemente primordiale care alcatuiesc lumea inconjuratoare.
 
Astfel, indiferent de Arcana pe care o luam in considerare, aceasta va descrie in cele mai mici amanunte etapa in care se afla omul in acel moment, abilitatile care il caracterizeaza, avantajele pe care le are la indemana pentru a-si atinge obiectivele, actiunile prin care poate implini toate acestea precum si alte indicii care se gasesc in detaliile respectivului tablou.
 
Cei care patrund pe aceasta cale sunt indemnati sa se foloseasca cu intelepciune de inspiratia pe care o vor primi prin utilizarea Maktub Tarot. Fiecare Arcana ofera cu generozitate acces la izvorul sau nesecat de cunoastere si face acest lucru neconditionat. Utilitatea acestei opere este imposibil de descris in cuvinte iar maretia pe care o pot atinge cei care ii patrund tainele corespunde cu implinirea propriului Destin.
 
Pachetul de carti Maktub Tarot contine:
 
78 arcane de tarot (Arcanele Majore si Arcanele Minore)
1 arcana alba
1 carticica cu modalitatea de utilizare, descrierea si semnificatia celor 78 de arcane
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0289 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.