Ma hranesc, deci nu ma imbolnavesc

Ma hranesc, deci nu ma imbolnavesc
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 286
Categoria: Alimentatie

DESCRIERE

Ma hranesc, deci nu ma imbolnavesc - Michel Montignac

... studiile ştiinţifice demonstrează că alimentaţia este nu numai factorul de risc cel mai important, ci şi cel care are cel mai mare rol în prevenirea îmbolnăvirilor.

In lucrarea de faţă, M. Montignac prezintă modul cel mai bun de a alege alimentaţia adecvată, spulberând totodată ideile preconcepute şi reabilitând unele alimente ca brânzeturile, ouăle, ciocolata amăruie, vinul şi chiar grăsimea şi ficatul de gâscă.

Temeinic documentată ştiinţific, lucrarea vă va ajuta să diminuaţi factorii de risc cardiovascular, invitându-vă totodată să vă bucuraţi de viaţă adoptând principiile gastronomiei nutriţionale.
 
CUPRINS:
 
Introducere
APITOLUL I. Bolile cardiovasculare în ţările industrializate    
Date epidemiologicei    
Speranţa de viaţă în Franţa                
Cazurile de deces în urma bolilor cardiovasculare    
Morbiditatea bolilor cardiovasculare în Franţa     
CAPITOLUL II. Diferitele boli cardiovasculare
Natura bolilor cardiovasculare    
Leziunile ateromatoase        
Complicaţiile aterosclerozei    
CAPITOLUL III. Cauzele bolilor cardiovasculare
Vârsta        
Sexul                            
Ereditatea    
Obezitatea
Diabetul    
Hipertensiunea arterială    
Infectiile                
Factorii inflamatorii    
Tabagismul    
Sedentarismul    
Stresul        
Hiperlipemiile    
Hiperinsulinismul    
Hiperuricemia    
Hiperhomocisteinemia    
Anomaliile hematologice            
Radicali liberi    
Anomaliile imunitare
Carenţele hormonale                
Acţiunea medicamentelor    
Erorile nutriţionale    
Acumularea factorilor de risc         
CAPITOLUL IV. Prevenirea riscurilor cardiovasculare prin intermediul nutriţiei
Educaţia nutriţională    
Categoriile de alimente    
CÂPÎTOLUL V. Prevenirea bolilor cardiovasculare prin alegerea lipidelor adecvate
Clasificarea lipidelor
Rolul lipidelor    
Sursele de acizi graşi
Efectele acizilor graşi asupra organismului    
Alegerea adecvată a lipidelor pentru prevenirea bolilor cardiovasculare        
Aplicarea recomandărilor     
Folosirea materiilor grase            
Importanţa suplimentelor nutritive    
CAPITOLUL VI. Prevenirea bolilor cardiovasculare prin alegerea glucidelor adecvate
Clasificarea glucidelor                    
Evoluţia glicemiei după ce luăm masa                    
Glucidele rele pot favoriza, în mod indirect, riscurile cardiovasculare    
CAPITOLUL VII. Prevenirea bolilor cardiovasculare prin alegerea proteinelor adecvate    
CAPITOLUL VIII. Echilibrul dintre lipide, glucide şi proteine

Aportul corect de proteine    
Prioritate pentru alimentele glucidice sau pentru cele lipidice?
CAPITOLUL IX. Alegerea alimentelor bogate în fibre
Definiţie şi clasificare            
Sursele de fibre                                
Cantitatea de fibre care trebuie consumată zilnic        
Efectul fibrelor asupra organismului        
Virtuţile condimentelor        
CAPITOLUL X. Aportul de antioxidanţi
Vitamina         
Vitamina A                    
Betacarotenul            
Vitamina C    
Seleniul
Zincul    
Cuprul                
Polifenolii    
CAPITOLUL XI. Rolul celorlalţi micronutrienti
Potasiul        
Magneziul        
Calciul        
Manganul                            
Vitaminele B                            
Sodiul                                
CAPITOLUL XII. Trebuie să luăm suplimente nutritive?
Francezii şi micronutrienţii    
fneficacitatrea subdozârii                    
Toxicitatea supradozării                    
Recomandări                    
CAPITOLUL XIII. Prevenirea bolilor cardiovasculare prin alegerea lichidelor adecvate
Vinul    
Cafeaua
Ceaiul            
Ciocolata    
Laptele
Băuturile îndulcite        
Apa    
CAPITOLUL XIV. Metoda Montignac: Cel mai bun mod de prevenire şi de reducere a riscurilor cardiovasculare
Paradoxul francez
Alimentaţia de tip mediteranean         
Metoda Montignac            
Alimentaţia vegetariană    
CAPITOLUL XV. Prevenirea hipercolesterolemiei printr-o alimentaţie adecvată
Corectarea excesului de greutate        
Alegerea proteinelor            
Alegerea lipidelor    
Alegerea glucicelor    
Echilibrul dintre lipide şi glucide            
Fibrele                        
Condimentele                
Probioticele    
Băuturile                    
Micronutrienţii                                            
Igiena vieţii                                 
CAPITOLUL XVI. Prevenirea excesului de trigliceride printr-o alimentaţie adecvată
Cauzele hipertrigliceridemilor    
Tratamentul hipertrigliceridemiilor                    
CAPITOLUL XVII. Prevenirea hiperuricemiei printr-o alimentaţie adecvată
Acidul uric
Mecanismele hiperuricemiei    
Cauzele hiperuricemiei            
Frecvenţa hiperuricemiei                              
Complicaţile hiperuricemiei            
Tratamentul hiperuricemiei            
CAPITOLUL XVIII. Prevenirea diabetului printr-o alimentaţie adecvată
Diabetul de tip II                    
Diabetul de tip I            
CAPITOLUL XIX. Prevenirea efectelor nocive ale tabagismului printr-o alimentaţie adecvată
Nevoile alimentare (spontane) ale fumătorului    
Consecinţele fiziologice ale fumatului    
Dietetica fumătorului                
CAPITOLUL XX. Igiena de viaţa - factor de prevenire a riscului cardiovascular
Renunţarea la fumat            
Activitatea fizică
TSxicomania                     
Gestionarea stresului                            
ÎNCHEIERE        
BIBLIOGRAFIE

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0468 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.