Ma hranesc, deci nu ma imbolnavesc
Preț: 18,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor: Michel Montignac
Editura: Bucuresti
Anul publicării: 2020
Pagini: 286
Categoria: Alimentatie
DESCRIERE
Ma hranesc, deci nu ma imbolnavesc - Michel Montignac
... studiile ştiinţifice demonstrează că alimentaţia este nu numai factorul de risc cel mai important, ci şi cel care are cel mai mare rol în prevenirea îmbolnăvirilor.
In lucrarea de faţă, M. Montignac prezintă modul cel mai bun de a alege alimentaţia adecvată, spulberând totodată ideile preconcepute şi reabilitând unele alimente ca brânzeturile, ouăle, ciocolata amăruie, vinul şi chiar grăsimea şi ficatul de gâscă.
Temeinic documentată ştiinţific, lucrarea vă va ajuta să diminuaţi factorii de risc cardiovascular, invitându-vă totodată să vă bucuraţi de viaţă adoptând principiile gastronomiei nutriţionale.
CUPRINS:
Introducere
APITOLUL I. Bolile cardiovasculare în ţările industrializate
Date epidemiologicei
Speranţa de viaţă în Franţa
Cazurile de deces în urma bolilor cardiovasculare
Morbiditatea bolilor cardiovasculare în Franţa
Date epidemiologicei
Speranţa de viaţă în Franţa
Cazurile de deces în urma bolilor cardiovasculare
Morbiditatea bolilor cardiovasculare în Franţa
CAPITOLUL II. Diferitele boli cardiovasculare
Natura bolilor cardiovasculare
Leziunile ateromatoase
Complicaţiile aterosclerozei
CAPITOLUL III. Cauzele bolilor cardiovasculare
Vârsta
Sexul
Ereditatea
Obezitatea
Diabetul
Hipertensiunea arterială
Infectiile
Factorii inflamatorii
Tabagismul
Sedentarismul
Stresul
Hiperlipemiile
Hiperinsulinismul
Hiperuricemia
Hiperhomocisteinemia
Anomaliile hematologice
Radicali liberi
Anomaliile imunitare
Carenţele hormonale
Acţiunea medicamentelor
Erorile nutriţionale
Acumularea factorilor de risc
CAPITOLUL IV. Prevenirea riscurilor cardiovasculare prin intermediul nutriţiei
Educaţia nutriţională
Categoriile de alimente
CÂPÎTOLUL V. Prevenirea bolilor cardiovasculare prin alegerea lipidelor adecvate
Clasificarea lipidelor
Rolul lipidelor
Sursele de acizi graşi
Efectele acizilor graşi asupra organismului
Alegerea adecvată a lipidelor pentru prevenirea bolilor cardiovasculare
Aplicarea recomandărilor
Folosirea materiilor grase
Importanţa suplimentelor nutritive
CAPITOLUL VI. Prevenirea bolilor cardiovasculare prin alegerea glucidelor adecvate
Clasificarea glucidelor
Evoluţia glicemiei după ce luăm masa
Glucidele rele pot favoriza, în mod indirect, riscurile cardiovasculare
CAPITOLUL VII. Prevenirea bolilor cardiovasculare prin alegerea proteinelor adecvate
CAPITOLUL VIII. Echilibrul dintre lipide, glucide şi proteine
Aportul corect de proteine
Prioritate pentru alimentele glucidice sau pentru cele lipidice?
CAPITOLUL IX. Alegerea alimentelor bogate în fibre
Definiţie şi clasificare
Sursele de fibre
Cantitatea de fibre care trebuie consumată zilnic
Efectul fibrelor asupra organismului
Virtuţile condimentelor
CAPITOLUL X. Aportul de antioxidanţi
Vitamina
Vitamina A
Betacarotenul
Vitamina C
Seleniul
Zincul
Cuprul
Polifenolii
CAPITOLUL XI. Rolul celorlalţi micronutrienti
Potasiul
Magneziul
Calciul
Manganul
Vitaminele B
Sodiul
CAPITOLUL XII. Trebuie să luăm suplimente nutritive?
Francezii şi micronutrienţii
fneficacitatrea subdozârii
Toxicitatea supradozării
Recomandări
CAPITOLUL XIII. Prevenirea bolilor cardiovasculare prin alegerea lichidelor adecvate
Vinul
Cafeaua
Ceaiul
Ciocolata
Laptele
Băuturile îndulcite
Apa
CAPITOLUL XIV. Metoda Montignac: Cel mai bun mod de prevenire şi de reducere a riscurilor cardiovasculare
Paradoxul francez
Alimentaţia de tip mediteranean
Metoda Montignac
Alimentaţia vegetariană
CAPITOLUL XV. Prevenirea hipercolesterolemiei printr-o alimentaţie adecvată
Corectarea excesului de greutate
Alegerea proteinelor
Alegerea lipidelor
Alegerea glucicelor
Echilibrul dintre lipide şi glucide
Fibrele
Condimentele
Probioticele
Băuturile
Micronutrienţii
Igiena vieţii
CAPITOLUL XVI. Prevenirea excesului de trigliceride printr-o alimentaţie adecvată
Cauzele hipertrigliceridemilor
Tratamentul hipertrigliceridemiilor
CAPITOLUL XVII. Prevenirea hiperuricemiei printr-o alimentaţie adecvată
Acidul uric
Mecanismele hiperuricemiei
Cauzele hiperuricemiei
Frecvenţa hiperuricemiei
Complicaţile hiperuricemiei
Tratamentul hiperuricemiei
CAPITOLUL XVIII. Prevenirea diabetului printr-o alimentaţie adecvată
Diabetul de tip II
Diabetul de tip I
CAPITOLUL XIX. Prevenirea efectelor nocive ale tabagismului printr-o alimentaţie adecvată
Nevoile alimentare (spontane) ale fumătorului
Consecinţele fiziologice ale fumatului
Dietetica fumătorului
CAPITOLUL XX. Igiena de viaţa - factor de prevenire a riscului cardiovascular
Renunţarea la fumat
Activitatea fizică
TSxicomania
Gestionarea stresului
ÎNCHEIERE
BIBLIOGRAFIE
Natura bolilor cardiovasculare
Leziunile ateromatoase
Complicaţiile aterosclerozei
CAPITOLUL III. Cauzele bolilor cardiovasculare
Vârsta
Sexul
Ereditatea
Obezitatea
Diabetul
Hipertensiunea arterială
Infectiile
Factorii inflamatorii
Tabagismul
Sedentarismul
Stresul
Hiperlipemiile
Hiperinsulinismul
Hiperuricemia
Hiperhomocisteinemia
Anomaliile hematologice
Radicali liberi
Anomaliile imunitare
Carenţele hormonale
Acţiunea medicamentelor
Erorile nutriţionale
Acumularea factorilor de risc
CAPITOLUL IV. Prevenirea riscurilor cardiovasculare prin intermediul nutriţiei
Educaţia nutriţională
Categoriile de alimente
CÂPÎTOLUL V. Prevenirea bolilor cardiovasculare prin alegerea lipidelor adecvate
Clasificarea lipidelor
Rolul lipidelor
Sursele de acizi graşi
Efectele acizilor graşi asupra organismului
Alegerea adecvată a lipidelor pentru prevenirea bolilor cardiovasculare
Aplicarea recomandărilor
Folosirea materiilor grase
Importanţa suplimentelor nutritive
CAPITOLUL VI. Prevenirea bolilor cardiovasculare prin alegerea glucidelor adecvate
Clasificarea glucidelor
Evoluţia glicemiei după ce luăm masa
Glucidele rele pot favoriza, în mod indirect, riscurile cardiovasculare
CAPITOLUL VII. Prevenirea bolilor cardiovasculare prin alegerea proteinelor adecvate
CAPITOLUL VIII. Echilibrul dintre lipide, glucide şi proteine
Aportul corect de proteine
Prioritate pentru alimentele glucidice sau pentru cele lipidice?
CAPITOLUL IX. Alegerea alimentelor bogate în fibre
Definiţie şi clasificare
Sursele de fibre
Cantitatea de fibre care trebuie consumată zilnic
Efectul fibrelor asupra organismului
Virtuţile condimentelor
CAPITOLUL X. Aportul de antioxidanţi
Vitamina
Vitamina A
Betacarotenul
Vitamina C
Seleniul
Zincul
Cuprul
Polifenolii
CAPITOLUL XI. Rolul celorlalţi micronutrienti
Potasiul
Magneziul
Calciul
Manganul
Vitaminele B
Sodiul
CAPITOLUL XII. Trebuie să luăm suplimente nutritive?
Francezii şi micronutrienţii
fneficacitatrea subdozârii
Toxicitatea supradozării
Recomandări
CAPITOLUL XIII. Prevenirea bolilor cardiovasculare prin alegerea lichidelor adecvate
Vinul
Cafeaua
Ceaiul
Ciocolata
Laptele
Băuturile îndulcite
Apa
CAPITOLUL XIV. Metoda Montignac: Cel mai bun mod de prevenire şi de reducere a riscurilor cardiovasculare
Paradoxul francez
Alimentaţia de tip mediteranean
Metoda Montignac
Alimentaţia vegetariană
CAPITOLUL XV. Prevenirea hipercolesterolemiei printr-o alimentaţie adecvată
Corectarea excesului de greutate
Alegerea proteinelor
Alegerea lipidelor
Alegerea glucicelor
Echilibrul dintre lipide şi glucide
Fibrele
Condimentele
Probioticele
Băuturile
Micronutrienţii
Igiena vieţii
CAPITOLUL XVI. Prevenirea excesului de trigliceride printr-o alimentaţie adecvată
Cauzele hipertrigliceridemilor
Tratamentul hipertrigliceridemiilor
CAPITOLUL XVII. Prevenirea hiperuricemiei printr-o alimentaţie adecvată
Acidul uric
Mecanismele hiperuricemiei
Cauzele hiperuricemiei
Frecvenţa hiperuricemiei
Complicaţile hiperuricemiei
Tratamentul hiperuricemiei
CAPITOLUL XVIII. Prevenirea diabetului printr-o alimentaţie adecvată
Diabetul de tip II
Diabetul de tip I
CAPITOLUL XIX. Prevenirea efectelor nocive ale tabagismului printr-o alimentaţie adecvată
Nevoile alimentare (spontane) ale fumătorului
Consecinţele fiziologice ale fumatului
Dietetica fumătorului
CAPITOLUL XX. Igiena de viaţa - factor de prevenire a riscului cardiovascular
Renunţarea la fumat
Activitatea fizică
TSxicomania
Gestionarea stresului
ÎNCHEIERE
BIBLIOGRAFIE
Accesul clienţilor
-Cărţi noi
-- 55,00 lei
- 75,00 lei79,00 lei (-5,06%)
- 30,50 lei
Promoţii
-- 75,00 lei79,00 lei (-5,06%)
- 25,00 lei30,00 lei (-16,67%)
- 70,00 lei76,90 lei (-8,97%)
RECENZII