Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul

Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul
Preț: 9,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 120
Categoria: Crestinism

Vreau mai multe informații!

*
?
Completați numele dumneavoastră
?
Completați numărul de telefon la care puteți fi contactat
*
?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
?
Completați întrebarea dumneavoastră
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Lupta duhovniceasca cu lumea, trupul si diavolul
 
Iisus formuleaza o noua ordine, spirituala, in om. Iisus s-a integrat naturii omenesti, de aceea El e mereu viu. El vine ca fiinta suprema vie in noi, ca fiinta suprema si posibilitate nesfarsita de desavarsire. „Nu stiti ca Hristos este in voi? Afara, cumva, daca sunteti crestini netrebnici… Nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine…”Pentru voi copiii mei, traiesc durerile de mama, pana ce Hristos va prinde chip in voi”.
 
Spune Clement Alexandrinul: „Dumnezeu s-a facut om, ca tu de la om sa inveti cum se face omul Dumnezeu”. Acesta este omul cel nou, faptura cea noua, omul nascut de sus, omul cu reflexul vesniciei lui Iisus, rasfrant in afara de chip, simplu din toata fiinta sa… „Fiule, când vrei să te apropii şi să slujeşti Domnului, găteşte sufletul tău pentru ispită. Căci zic Sfinţii Părinţi: Ridică ispitele şi îndată nu mai e cine să se mântuiască (Pateric). Războiul ispitelor lămureşte ca un foc ce suntem fiecare: lemne, aramă, paie, câlţi, pământ sau cenuşă.
 
Războiul duhovnicesc seamănă întrucâtva cu războiul lumii. Şi unul şi altul te desface de lume, de viaţa aceasta. Numai ispitele, necazurile şi tot felul de încercări ale războiului nevăzut, izbutesc să ne tocească pe deplin gustul de lumea aceasta şi să ne ducă la un fel de moarte faţă de lume, care-i smerenia deplină şi condiţia de căpetenie a rugăciunii neîncetate… Şi numai când Îl chemăm pe Dumnezeu nu trebuie să ne îndoim sau să ne fie frică… Iar toţi cei ce umblă după plăceri de orice fel, nu vor scăpa de primejdie, căci sub orice plăcere se ascunde un şarpe. Numai atâta mângâiere putem aduce între oameni, câtă amărăciune putem să bem în locul celor ce vrem să-i mângâiem.
 
” Cartea conţine scrieri ale Părintelui nepublicate până acum. Editura Agaton s-a hotărât să le publice atât pentru a nu se pierde nimic din scrierile Sfinţiei Sale, cât şi pentru caracterul lor inedit şi pentru importanţa deosebită a sfaturilor privind înaintarea în viaţa duhovnicească a trăitorului creştin ortodox. Comparând scrierile Părintelui Arsenie din manuscrisele găsite la credincioşii din Făgăraş, Braşov şi Codlea cu scrierile publicate deja la diferite edituri, s-a observat că unele din ele nu au fost publicate sau nu au fost publicate în întregime. Adunându-le la un loc şi aranjându-le într-o ordine tematică, s-a realizat această carte pe care cei de la Editura Agaton o consideră de mare folos duhovnicesc.
 
CUPRINS:
1. O noua ordine spirituala. Omul cel nou Cine este Iisus? Unde Il gasim pe Iisus? Invierea lui Iisus. Despre crearea omului. Praznicul schimbarii la fata (al schimbarii in bine a omului).
2. Lupta duhovniceasca (razboiul nevazut) Duhul Rusaliilor. Cercarea duhurilor. Despre izvorul relelor. Tot necazul este bun! Cateva raspunsuri (explicarea suferintei prin credinta). Modul de lupta duhovniceasca. Ispita prin placere (prin neiubirea de Dumnezeu). Ispita prin durere si suferinta (prin neiubirea de oameni). Duhovnicul – un om simplu, dar incercat (vezi Sfantul Isaac Sirul). Despre smerenie. Necuratia sufletului. Invidia si clevetirea. Razboiul nevazut al monahilor. Pentru calugari. Sfaturi din Sfantul Efrem Sirul. Rostul monahilor in viata pamanteasca si cereasca. Cuvant despre iubirea de argint si despre lepadarea de sine.
3. Armele virtutilor Smerenia (atat tine suferinta, cat tine mandria). Spovedania omului launtric (care duce la smerenie). Dragostea arde relele, fericit cine o are. Faptele milosteniei trupesti si sufletesti. Despre ascultare. Despre post si cat este de vechi postul. Despre rugaciune. Rugaciunea lui Iisus. Rugaciunea de obste. Rugaciunea curata. Umilinta si lepadare de sine. Mersul vremii atarna de mersul purtarii.
4. Duminica invierii de obste si a judecatii de apoi Judecata de apoi. Dezbinarea de Biserica. Ziua cea mare (a judecatii). Despre cele doua invieri si doua judecati (semnul lui Iona).
5. Alte scrieri Sfanta Cruce (schita). Sfintele Icoane. Schite de predici. Raspunsuri de aur (Sf. Vasile). Biserica luptatoare si Biserica biruitoare (Sf. Gheorghe).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0186 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.