Lupi in blana de oaie. Cum sa le facem fata oamenilor manipulatori

Lupi in blana de oaie. Cum sa le facem fata oamenilor manipulatori
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1016-2
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 224

DESCRIERE

Lupi in blana de oaie. Cum sa le facem fata oamenilor manipulatori - George K. Simon
 
”Lupii in blana de oaie” sunt acei manipulatori care stiu pe ce ”butoane” sa apese pentru a se folosi de tine si a profita de slabiciunile si nesiguranta ta. Poate fi adolescentul care ameninta ca se sinucide, poate fi partenerul de viata care sustine ca din cauza ta s-a apucat de baut sau poate fi colegul de serviciu care iti submineaza munca, sub pretextul ca el nu vrea decat sa te ajute.
 
 Cartea de fata iti deschide ochii asupra strategiilor ascunse ale manipulatorilor cinici si agresivi si iti ofera 12 instrumente pentru a le face fata cu fermitate si siguranta de sine.
 
George K. Simon, Jr., PhD, psiholog american specializat in manipulare si tulburari de personalitate, este speaker, coach, compozitor si moderatorul emisiunii radio ”Character Matters”.
 
Munca mea m-a făcut să înţeleg cât de răspândită este problema comportamentului manipulator şi ce stres emoţional deosebit poate aduce acesta într-o relaţie. Amploarea problemei agresivităţii ascunse este destul de evidentă. Majoritatea dintre noi cunosc cel puţin o persoană manipulatoare. Şi nu trece o zi fără să citim în presă sau să vedem la televizor că cineva a reuşit să exploateze sau să „tragă pe sfoară" mulţi oameni până când soarta i-a scos la iveală adevăratul caracter.
 
E vorba fie de preotul care predică iubirea, onestitatea şi decenţa, în timp ce îşi înşală nevasta şi îi jecmăneşte pe credincioşi, fie de politicianul care s-a pus în „slujba cetăţenilor", dar e prins umplându-şi buzunarele, fie de „guru"-ul spiritual care a reuşit să-şi convingă majoritatea adepţilor că el e Dumnezeul întrupat, în timp ce-i abuzează sexual pe copiii lor şi îi terorizează subtil pe cei care-i contestă autoritatea. Lumea, se pare, e plină de manipulatori...

CUPRINS:
 
Prefaţă    
Nota autorului la ediţia revizuită    
 
Partea I. înţelegerea personalităţilor manipulatoare    
Introducere. Agresivitatea ascunsă - esenţa manipulării
Capitolul 1. Personalităţile agresive şi ascuns-agresive    
Capitolul 2. Hotărârea neclintită    de a ieşi învingător
Capitolul 3. Cursa dezlănţuită pentru putere    
Capitolul 4. înclinaţia către amăgire şi seducţie    
Capitolul 5. Lovitura sub centură
Capitolul 6. Conştiinţa morală deficitară
Capitolul 7. Relaţii abuzive, manipulatoare    
Capitolul 8. Copilul manipulator    
 
Partea a II-a. Cum să le facem faţă în mod eficient manipulatorilor    
Capitolul 9. Recunoaşterea tacticilor de manipulare şi control    
Capitolul 10. Redefinirea regulilor jocului    
Epilog. Agresivitatea nedisciplinată într-o societate permisivă    
Mulţumiri    
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0308 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.