Lumea, instrucţiuni de utilizare - Jacques Attali

Lumea, instrucţiuni de utilizare - Jacques Attali
Preț: 34,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-9984-1
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 288

DESCRIERE

Lumea, instrucţiuni de utilizare - Jacques Attali
 
Pentru a ajunge la niște „instrucțiuni de utilizare a lumii”, trebuie să înțelegem mai întâi cum funcționează lumea. Iar în acest scop, trebuie să ne îndreptăm atenția asupra istoriei, să surprindem marile evoluții economice, tehnico-științifice, geopolitice, civilizaționale produse de-a lungul epocilor și să identificăm mecanismele care stau la baza lor. Doar înțelegând „mersul lumii” vom putea să facem previziuni pertinente și recomandări.

Ca prim termen al predicțiilor sale, Attali alege anul 2050. Acesta va aduce schimbări spectaculoase, așa cum o demonstrează dezvoltarea în ultimele trei decenii a telefoniei mobile și a internetului, schimbările climatice și amenințarea pandemiilor, noile migrații de populație și conflicte internaționale. Pericolele ce ne stau în față le întrec cu mult pe cele din trecut.
 
Există totuși o cale îngustă care duce la un viitor armonios pentru toți și durabil pentru întreaga planetă: „Intenționez să dezvălui modul de utilizare a lumii și, în special, să le explic celor mai tineri că, atunci când vor ajunge la vârsta mea, ar fi posibil ca planeta să nu fi devenit un iad, că umanitatea ar putea evita tripla sinucidere care o amenință și că s-ar putea să dispunem de toate mijloacele necesare pentru ca întreaga omenire să trăiască bine, în armonie cu tot ce este viu. Cu condiția să nu mai stăm pe gânduri. Timpul ne este măsurat”.

CUPRINS:

Capitolul 1. Conceptele
Capitolul 2. Istoria
Capitolul 3. Prezentul: 2023
Capitolul 4. Cele douăsprezece principii ale ordinii pieței
Capitolul 5. Spre anul 2050: cele trei impasuri
Capitolul 6. Spre anul 2050: trei amenințări ucigătoare
Capitolul 7. Pentru un viraj radical
Concluzie. Ce are de făcut, aici şi acum, fiecare dintre noi?
Mulţumiri
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0352 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.