Lucrurile pe care le iubim

Lucrurile pe care le iubim
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-789-398-4
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 352

DESCRIERE

Lucrurile pe care le iubim - Dr. Aaron Ahuvia
 
... cărți, bibelouri, obiecte de artă, telefoane IPhone, haine, mașini, muzică, păpuși, mobilă și chiar natură. Dacă ești ca majoritatea oamenilor, la un moment dat în viața ta te vei trezi bucurându-te de o relație de iubire cu un anumit lucru care îți aduce fericire, alinare sau împlinire. Cum se face că simțim atât de frecvent o pasiune intensă pentru obiecte? Ce spune această tendință despre noi și despre societatea în care trăim?
 
În Lucrurile pe care le iubim, dr. Aaron Ahuvia prezintă descoperiri uimitoare care demonstrează că suntem mult mai puțin „raționali" decât credem, atunci când vine vorba despre posesiunile și hobbyurile noastre. În realitate, avem relații pasionale cu lucrurile pe care le iubim, iar aceste relații sunt acționate de influențe adânc înrădăcinate în cultura și biologia noastră.
 
Unele dintre pasiunile noastre sunt bruște, obsesive și efemere; altele sunt aventuri fidele, pe viață. Unele se termină trist: ne transformăm în colecționari compulsivi sau preferăm să distrugem obiectele, decât să le dăm altcuiva. Și, pe măsură ce tehnologia avansează și creează dependență din ce în ce mai mare, ajungem ne întrebăm: este oare posibil ca viața noastră să devină în așa măsură dominată de legăturile emoționale pe care le avem cu lucrurile, încât să ne pierdem interesul pentru ceilalți oameni?
 
Plină de studii fascinante de caz, analize științifice și perspective asupra vieții noastre într-o lume materialistă, Lucrurile pe care le iubim oferă o înțelegere cu adevărat originală și revelatoare a iubirii pentru obiecte și lucruri inanimate, precum și a modului în care relațiile noastre cu acestea ne pot îmbogăți și îmbunătăți viața.
 
„Oamenii cheltuiesc deseori bani pe lucruri, în căutarea fericirii, însă asta le lasă deseori un sentiment de neîmplinire. Lucrarea dr. Ahuvia cuprinde cercetări de psihologie socială, neuroștiințe, afaceri și tehnologie, care ne ajută să explorăm iubirea pe care o simțim pentru lucruri, ca să ne putem ancora în relații semnificative cu noi înșine și cu ceilalți. O lectură plină de înțelesuri." ― Jennifer Aaker, General Atlantic Professor, Stanford University
 
Dr. Aaron Ahuvia este profesor de marketing la Facultatea de Afaceri a Universității Michigan–Dearborn, S. U. A. Este cel mai publicat și citat specialist în domeniul cercetării iubirii non-interpersonale.

A publicat peste o sută de articole științifice și prezentări academice, iar rezultatele cercetărilor sale au apărut în Time, New York Times, The Wall Street Journal, Glamour, precum și în publicații importante din Europa și Japonia. Dr. Ahuvia a fost invitat la emisiuni ale radioului public, dar și în emisiuni de televiziune de largă audiență, cum ar fi Oprah Winfrey Show.
 
CUPRINS:

Introducere
Capitolul 1. Aceste splendide obiecte ale iubirii
Capitolul 2. Persoană onorifică
Capitolul 3. Ce înseamnă să ai o relație cu un lucru?
Capitolul 4. Conectorii interumani
Capitolul 5. Ești ceea ce iubești
Capitolul 6. Ne regăsim în lucrurile pe care le iubim
Capitolul 7. Plăcere și flux
Capitolul 8. Ce spun despre noi lucrurile pe care le iubim
Capitolul 9. Cauza e evoluția
Capitolul 10. Viitorul lucrurilor pe care le iubim
Mulțumiri
Bibliografie specială
Note bibliografice
Credite foto

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0404 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.