Lotusul în mâl înflorește. Arta transformării suferinței

Lotusul în mâl înflorește. Arta transformării suferinței
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-44-0813-6
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 208

DESCRIERE

Lotusul în mâl înflorește. Arta transformării suferinței - Thich Nhat Hanh
 
... mai devreme sau mai târziu, te vei lovi în calea ta de suferință. Depinde doar de tine cum privești această încercare. Ai de ales: fie te lași doborât, fie accepți că suferința este prețul pe care îl plătești pentru a ajunge la echilibru.
 
Thich Nhat Hanh reușește, cu multă tandrețe, să îți explice cum poți transforma momentele neplăcute în adevărate învățăminte de viață.
 
Thich Nhat Hanh spune că fără suferință nu putem găsi fericirea. Fără mâl nu crește floarea de lotus, iar fără firul de nisip nu apare perla. Când învățăm cum să suferim, deja ajungem să suferim mai puțin.
 
Fericirea  este  posibilă  chiar  aici  și  acum,  astăzi  –  însă  fericirea  nu  poate  exista  fără  suferință.  Unii  oameni  cred  că,  pentru  a  fi  fericiți,  trebuie  să  evite  orice  suferință  și  astfel  sunt  în  permanență  vigilenți  sau  îngrijorați.  Ei  sfârșesc  prin  a-și  sacrifica  toată  spontaneitatea,  libertatea  și  bucuria.  Acest  lucru  nu  este  corect.  Dacă  îți  poți  recunoaște  și  accepta  durerea  fără  să  fugi  de ea, vei descoperi că, deși lovitura există, bucuria poate fi ușor regăsit...
 
Călugăr budist cu o bogată activitate în Occident, el explorează modurile în care ne putem accepta gândurile și sentimentele, astfel încât să fim în completă armonie cu noi înșine și cu cei din jur. Mantrele, meditația și exersarea tehnicilor de mindfulness ne pot ajuta să apreciem momentele de fragilitate, fiindcă ele ne întregesc. Această carte ne dezvăluie părțile frumoase ale urâtului, arătându-ne că și în cele mai nefaste clipe există o lumină care să ne îndrepte spre împlinire.
 
CUPRINS:
 
CAPITOLUL 1

Arta transformării suferinţei... 11
CAPITOLUL 2
Recunoaşterea şi acceptarea suferinţei... 31
CAPITOLUL 3
Privirea în profunzime... 47
CAPITOLUL 4
Diminuarea suferinţei... 69
CAPITOLUL 5
Cinci practici pentru cultivarea fericirii... 85
CAPITOLUL 6
Fericirea nu este individuală... 117

Practici care aduc fericirea... 135

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0213 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.